Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort ­ woensdag 21 januari2009

Activiteitenkalender B & W Amersfoort

Woensdag 21 januari t/m zondag 31 januari 2009

Woensdag 21 januari
09.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper leest voor op de katholieke basisschool De Kinderhof ter gelegenheid van de start van de Nationale Voorleesdagen. Locatie: Fürglerplein 5-6 te Amersfoort.

11.30 uur
Wethouder Boeve brengt een bezoek aan winkelcentrum Vathorst om ervaringen van ondernemers en winkelend bezoek te peilen. Locatie: Winkelcentrum Vathorst te Amersfoort.

13.30 uur
Wethouder Hekman neemt deel aan de startconferentie 'Het betrekken van private partijen bij werk in de wijk'. Locatie: Scheepvaartcollege, Lloydstraat 300 te Rotterdam.

15.00 uur
Op uitnodiging van het bestuur is wethouder Boeve aanwezig bij een voetbalinstuif voor jeugd van voetbalvereniging ASC Nieuwland. Locatie: ASC Nieuwland, Laan van Duurzaamheid 10 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de opening van het nieuwe kantoor van buurtbeheerder Portaal. Locatie: Juliana van Stolberg te Amersfoort.

16.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper ontvangt gasten tijdens de burgemeestersborrel met als onderwerp 'Veiligheidsbeleving'. Marnix Eysink Smeets, lector Public Reassurance aan Hogeschool INHOLLAND, houdt een lezing over dit onderwerp. Wethouder Kruyt is hierbij aanwezig. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Donderdag 22 januari
13.30 uur
Wethouder Luchtenveld, wethouder Hekman en wethouder Boeve brengen samen met wethouder Tijmensen van de gemeente Barneveld, een werkbezoek aan toekomstige bedrijventerreinen in Barneveld. Locatie: diverse locaties in Barneveld.

16.30 uur
Locoburgemeester Hekman heet nieuwe Nederlanders welkom tijdens de Naturalisatieceremonie. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Boeve ontvangt uit handen van commissievoorzitter J. van Ek de 'Economische Visie Amersfoort 2030'. Naast de overige commissieleden is hierbij ook wethouder Luchtenveld aanwezig, evenals vertegenwoordigers van de Stichting Amersfoort Prominent. Locatie: de Argonaut, Meeús, Stationsplein 21 te Amersfoort.

Vrijdag 23 januari
10.15 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper ontvangt de gemeenteraad van Gouda. De raad brengt een werkbezoek aan Amersfoort om het Veiligheidshuis en Jong Centraal te bezoeken. Locatie: het Veiligheidshuis, Stationsplein 14 te Amersfoort.

10.45 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper geeft het startsein voor de eerste lezing van de serie 'Het Wonder van Amersfoort'. Alice van Diepen, directeur Archief Eemland, geeft een korte inleiding bij de eerste lezing 'De kracht van historie'. Archief Eemland, Onderwijs voor Ouderen (HOVO) en Volksuniversiteit Amersfoort organiseren gezamenlijk deze cursus over bijzondere ontwikkelingen die de stad hebben gemaakt tot wat ze nu is. Locatie: Hogeschool Utrecht/De Horst, Berkenweg 11 te Amersfoort

15.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent de tentoonstelling Focus Marokko Amersfoort. De reizende tentoonstelling die de kracht en schoonheid van de Marokkaanse cultuur in beeld brengt, is een productie van het Wereldmuseum Rotterdam. Tijdens de manifestatie Focus Marokko Amersfoort besteden diverse Amersfoortse instellingen aandacht aan de veelzijdigheid van de Marokkaanse cultuur. Locatie: de hal van de centrale bibliotheek, Zonnehof 12 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Hekman bezoekt de nieuwjaarsreceptie van bewonersvereniging Hestia. Locatie: wijkcentrum De Roef (voorheen De Drietand), Neptunusplein 66k te Amersfoort.

Zaterdag 24 januari
15.00 uur
Wethouder Kruyt neemt het boek 'Flora en fauna Hoogland', een landschapspad-brochure met uitgebreide informatie over natuur, cultuur en historie in Hoogland-West, in ontvangst van de werkgroep Flora en Fauna Hoogland. Locatie: Café 't Hoekje, Coelhorsterweg 21 te Hoogland West.

Zondag 25 januari
14.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt een voorstelling georganiseerd door ZIMIHIC culturele diversiteit. Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

15.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper is gastvrouw tijdens de rondleiding die de kunstenaar Michael Berkhemer geeft door zijn overzichtstentoonstelling. Locatie: Mondriaanhuis, Kortegracht 11 te Amersfoort.

Maandag 26 januari
13.00 uur
Wethouder Boeve brengt een werkbezoek aan DierenPark Amersfoort. Locatie: Barchman Wuytierslaan 224 te Amersfoort.
15.30 uur
Wethouder Eerdmans woont de Cultuureducatiemarkt voor culturele instellingen en het primair én voortgezet onderwijs bij. Locatie: Scholen in de kunst, Coninckstraat 58 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Luchtenveld ondertekent namens de gemeente Amersfoort het veiligheidsarrangement Valleilijn. De Valleilijn is het treintraject tussen station Ede/Wageningen en Amersfoort en de busverbinding tussen station Ede/Wageningen en het centrum van Wageningen. Met het veiligheidsarrangement moet de sociale veiligheid op en rond de stations worden verbeterd. Locatie: Gemeentehuis Ede, Bergstraat 4 te Ede

16.00 uur
Wethouder Kruyt opent de Cultuureducatiemarkt.
Locatie: Scholen in de Kunst, Coninckstraat 58 te Amersfoort.

Dinsdag 27 januari
16.00 uur
Wethouder van Daalen bezoekt de nieuwjaarsbijeenkomst van de GGD Midden-Nederland. Locatie: Het Klooster Hotel, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Kruyt woont de presentatie van de nieuwe Paardenkathedraal bij en de voorstelling Metamorfosen. Locatie: Stadsschouwburg Utrecht, Lucas Bolwerk 24 te Utrecht.

Woensdag 28 januari
11.00 uur
Wethouders Eerdmans en Kruyt verrichten samen met de gedeputeerde van de provincie Utrecht, mevrouw A. Raven, de openingshandeling voor de start van de restauratie van de Veerensmederij op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Locatie: Laswerkplaats op de Wagenwerkplaats, Soesterweg 244 te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Kruyt woont de Wethoudersdag SZW bij.
Locatie: 't Spant te Bussum.

15.30 uur
Wethouder van Daalen en wethouder Eerdmans nemen deel aan de Masterclass 'Licht op openbare ruimte', georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Locatie: congrescentrum Orpheus, Churchillplein 1 te Apeldoorn.

16.00 uur
Wethouder Eerdmans spreekt op de afscheidreceptie van Hermien Hendrikx, voorzitter groepsdirectie Amersfoort, ROC ASA. Locatie: Leerhotel het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Donderdag 29 januari
09.00 uur
Wethouder Boeve brengt een werkbezoek aan DHL Express Benelux. Locatie: Terminalweg 36 te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Eerdmans woont de door het ministerie van Verkeer en Waterstaat georganiseerde informatiebijeenkomst Basisnet Spoor bij. Als projectwethouder van het spoorwegemplacement (Wagenwerkplaats) is de wethouder nauw betrokken bij deze ontwikkeling. Locatie: Nieuwe kerk, Den Haag

12.00 uur
Wethouder van Daalen en wethouder Hekman bezoeken de netwerkbijeenkomst groen, integratie en stedelijke vernieuwing. Locatie: vertrek vanaf De Open Hof, Vogelplein 1 te Amersfoort.

17.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper, wethouder Kruyt, wethouder Hekman en wethouder Luchtenveld bezoeken de afscheidsreceptie van Cees Krul, algemeen directeur Amfors groep. Locatie: De Flint, Stadshal, Coninckstraat 61 te Amersfoort.

20.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de jubileumavond van EVON, de netwerkorganisatie voor vrouwelijke ondernemers uit de regio Gooi- en Eemland. Locatie: De Kamers, Wezeperweg 1 te Amersfoort.

Vrijdag 30 januari
10.30 uur
Wethouder Kruyt is spreker bij de bijeenkomst 'Van Waadplaats tot wijkplek'. Locatie: Berkenweg 11 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Eerdmans woont het voorproefje van Sofie aan tafel bij. Locatie: Stadscafé de Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

zaterdag 31 januari
13.00 uur
Wethouder Boeve onthult het beeld Marieke 2, het eerste gekozen kunstwerk in Vathorst. Wethouder Kruyt is hierbij aanwezig. Locatie: Grenspolder-Wageningseberg in Vathorst te Amersfoort.

Noot voor de redactie,