Mojo Concerts

PERSBERICHT\

Regie
Wim De Wulf en
Frans Van der Aa

Licht en geluidsontwerp
Koen Bellens

Decorontwerp
Kris van Oudenhove

Toneelmeester
Erwin Van De Put
Den Haag, 5 januari 2009

Kommil Foo begint het jaar goed!

Een eigenzinnige mix van cabaret, muziek en theater. Over de liefde, vanzelfsprekend, maar ook over andere uitdagingen. De wolf als metafoor voor alles wat mis kan gaan, altijd op de loer. Zich schuilhoudend onder je bed, de hele tijd. En hoe je daar mee omgaat, daarover gaat de voorstelling Wolf. Daaruit ontspringen de hilariteit, de verontwaardiging en in het beste geval de ontroering. Mich en Raf Walschaerts diepen hun persoonlijke stijl in deze voorstelling verder uit: meer door minder, scherper door botter, tederder door harder, harder door stiller. Topcabaret uit België.

In mei 2008 ging in De Kleine Komedie in Amsterdam met veel succes Wolf in première, de 12e voorstelling van het Vlaamse cabaretduo Kommil Foo. Aansluitend ging de voorstelling op tournee in België. Hoogste tijd dus voor de reprise! Vanaf 21 januari t/m 31 mei 2009 is Wolf weer volop in Nederland te zien.

Daarnaast verschijnt er bij hun nieuwe label PIAS op 26 januari 2009 een luxe-editie van Wolf op CD/DVD. De CD bevat alle nummers uit de voorstelling, gespeeld door Raf en Mich Walschaerts, bijgestaan voor multi-intrumentalist, componist en producer Helder Deploige. De DVD bevat de integrale live opname van Wolf, opgenomen op 11 juni 2008 in CC Westrand in Dilbeek. De eerder verschenen cd's/dvd's Het Beste Live, Spaak en Theatershows zijn onlangs door PIAS heruitgebracht.

De pers over Wolf:

'Kommil Foo overtreft hooggespannen verwachtingen met 'Wolf'' (De Morgen)

'De nieuwe voorstelling van Kommil Foo kristalliseert de grote levensvragen in gloedvolle liedjes, diepzinnige beschouwingen en ragfijne humor.... Zelden zo zen geweest na een cabaretvoorstelling.' (De Standaard)

'cabaret als een prachtig gedicht' (Het Parool)

'indrukwekkend mooi ...schrijnend hilarisch...'Wolf' is prachtig en ontroerend.... Teder en venijnig...' (Trouw)

'Poëtisch en geraffineerd grappig.... Kommil Foo geeft zijn publiek een stoot verbeeldingskracht' (De Volkskrant)

Voor meer informatie en de speellijst: www.mojotheater.nl en www.kommilfoo.be.