Gemeente Sittard-Geleen


002_2009

PERSBERICHT

Stadsdebat Cultuur op 21 januari

Sittard-Geleen, 13 januari 2009 - Op 21 januari 2009 vindt het tweede stadsdebat over cultuur plaats. Onderwerp van de avond is de Kadernota Cultuur die in concept gereed is en later dit jaar vastgesteld wordt door de gemeenteraad. De Kadernota is een onderdeel van het Cultuurvernieuwings-proces. 'Het cultureel gehalte en de kwaliteit van onze stedelijke ambiance is een vestigingsfactor voor mensen en bedrijven die op hun beurt weer het imago van onze stad beïnvloeden', aldus wethouder Berry van Rijswijk (Cultuur).

Het stadsdebat Cultuur vindt plaats op 21 januari 2009 vanaf 19.00 uur in de Stadsschouwburg Sittard aan de Mgr. Claessenstraat 2 te Sittard. Het programma ziet er als volgt uit:


* Inleiding over het belang van cultuur door de heer Joop de Jong van de Universiteit Maastricht


* Presentatie van hoofdlijnen Kadernota Cultuur Sittard-Geleen


* Discussie over de gepresenteerde hoofdlijnen onder leiding van de heer Paul 't Lam

De Gemeente Sittard-Geleen heeft zich tot doel gesteld om een bruisend, stedelijk leven te laten ontstaan waarin culturele activiteiten een belangrijke rol spelen. Daarom is het cultuurvernieuwingsproces opgestart, waarvan de Kadernota Cultuur een onderdeel is. Deze nota geeft antwoord op de vraag hoe we van Sittard-Geleen een nog sprankelendere en meer inspirerende omgeving kunnen maken die voldoet aan de maatstaven van een stad van bijna 100.000 inwoners. Belangrijke bouwstenen voor de kadernota zijn de visie van het cultuuradviesbureau Lagroup en de resultaten van dit stadsdebat.

In oktober 2008 vond het eerste stadsdebat over de culturele invulling van De Dobbelsteen plaats. Het verslag van het eerste stadsdebat en meer informatie over het cultuurvernieuwingsproces is te vinden op de gemeentesite: www.sittard-geleen.nl> over Sittard-Geleen> Projecten> Cultuurvernieuwing. Hier kunnen bezoekers ook hun mening, tips en suggesties over cultuur in Sittard-Geleen kwijt.


---