Ingezonden persbericht


De Nationale Voorleesdagen in de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Op woensdag 21 januari aanstaande starten - voor de 6de keer - de Nationale Voorleesdagen (t/m 31 januari). Dit is een landelijke leesbevorderingcampagne, gericht op de allerjongste kinderen (t/m 6 jaar). Dit jaar staat het prentenboek Anton kan toveren van Ole Könnecke centraal. Uiteraard doet ook de Openbare Bibliotheek Amsterdam van harte mee aan deze campagne, met diverse acties en activiteiten.

Voorleesontbijt
Op woensdag 21 januari starten de Nationale Voorleesdagen 2009 in veel bibliotheken met een voorleesontbijt waarbij het bekroonde prentenboek van Ole Könnecke wordt voorgelezen. In bibliotheek Oosterpark komt schrijfster Marjan Berk voorlezen.

Theatervoorstellingen
In verschillende bibliotheken zijn tijdens de Voorleesdagen theatervoorstellingen voor peuters en kleuters te zien die geïnspireerd zijn op het prentenboek Anton kan toveren.

Ledenwerfactie peuters en kleuters
Het OBA lidmaatschap is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Wie zijn/ haar kind tot 6 jaar in de periode van 21 tot en met 31 januari 2009 inschrijft bij de OBA, ontvangt een vingerpoppetje en de Voorleesgids met voorleestips (zolang de voorraad strekt).

Met een bibliotheekpasje heeft ieder kind bovendien recht op een Boekerpas. Met dit in 2008 in Amsterdam geïntroduceerde pasje sparen kinderen bij elke uitlening ¤ 0,10. Met het opgebouwde tegoed krijgg je korting op de aankoop van kinderboeken (in bij de actie aangesloten boekwinkels). Met het pasje krijg je bovendien korting op toegangskaartjes van een aantal culturele instellingen voor kinderen (zie www.boeker.nl). De Boekerpas is voor jeugdleden verkrijgbaar in alle vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Kleurwedstrijd
Uitgeverij Gottmer organiseert een teken/ knutselwedstrijd voor kinderen van alle leeftijden: kijk op www.antonkantoveren.nl voor de knutsel- / kleurplaten en nadere informatie.


---