NEN


Financieringsregel duurzaam geproduceerde biomassa

dinsdag 20 januari 2009, 11:03

De overheid heeft aangekondigd dat er een financieringsregeling komt voor duurzame biomassaproductie in ontwikkelingslanden. De onderwerpen normalisatie en certificatie maken hiervan deel uit.

SenterNovem (www. senternovem.nl) is verantwoordelijk voor de uitvoering van het subsidieprogramma 'Sustainable Biomass'.

Internationale normalisatie biomassa
Bent u van plan een projectvoorstel in te dienen in relatie tot bijvoorbeeld certificering, dan wijzen we u graag op de huidige normontwikkelingen binnen Nederland en Europa. In 2009 zal ook ISO (International Standardization Organisation) een normalisatieproces starten om te komen tot mondiale normen voor duurzaam geproduceerde biomassa.

We overleggen graag met u over mogelijkheden om uw eventuele partners in de zuidelijke (ontwikkelings)landen te betrekken bij het internationale normalisatieproces. Ook de resultaten van projecten kunnen belangrijke input betekenen voor de internationale normalisatieactiviteiten. We komen graag in contact met diegenen die van plan zijn normalisatie- of certificatieaspecten in de projectvoorstellen op te nemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harold.Pauwels@nen.nl. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NPR-CEN/TS 15439:2006 en (Norm) NEN Energiemail (Publicatie)