Provincie Utrecht

Fietspad Amersfoort (N199) krijgt verlichting

21-1-2009 -

Op 19 januari is de provincie Utrecht begonnen met het aanbrengen van openbare verlichting* langs het fietspad van de Amersfoortseweg (N199) in Amersfoort. Het gaat om een traject van circa 1200 meter tussen de kruising met de Lodijk en de kruising met de Bisschopsweg (N414). Het werk duurt naar verwachting drie weken en geeft weinig hinder voor het verkeer.

De verlichting wordt aangebracht op het gedeelte waar de verlichting van de hoofdrijbaan ontbreekt.
Een verlicht fietspad komt de sociale veiligheid ten goede.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan de eerste twee weken uit graafwerk voor kabels en leidingen.
Begin maart worden de lichtmasten geplaatst en kan de verlichting branden.

Nieuwe groene ledverlichting
Het is voor het eerst dat de provincie ledverlichting toepast in openbare verlichting. Ledverlichting werd wel al toegepast in verkeerslichten.
Bij de verlichting van het fietspad gaat het om zogeheten groene ledverlichting. Deze heeft een groen/roodachtige uitstraling, is minder hard en fel dan normale ledverlichting en geeft toch een goede kleurherkenning.
Ledverlichting heeft een langere levensduur dan de traditionele verlichting en is daarmee duurzamer.

Nadere informatie
Met vragen of voor meer informatie over de verlichting kunt u contact opnemen met de heer K. Spoelstra van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 21 49 of kimmo.spoelstra@provincie-utrecht.nl Met vragen over de werkzaamheden kunt u bellen of mailen met het infonummer wegwerkzaamheden
T (030) 258 38 88
E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl


*Het beleid van de provincie Utrecht over de openbare verlichting is erop gericht om de lichthinder te beperken, het energieverbruik te verminderen en de sociale veiligheid te bevorderen. In de praktijk betekent dit `donker waar het kan' en het toepassen van dimbare verlichting en andere innovatieve verlichting zoals oplichtende markering. Verlichting in natuurgebieden en in de ecologische hoofdstructuur beperken we zoveel mogelijk. Natuurlijk nemen we wel alle eisen van de verkeersveiligheid in acht.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 - 258 3319