Gemeente Zwolle

Gevarieerd metselwerk nieuwbouw Rodetorenplein

Datum uitgave persbericht: 20-01-2009

Het nieuwbouwproject dat aan het Rodetorenplein komt heeft door nieuwe ingrepen van de architect een minder massieve uitstraling gekregen. Burgemeester en wethouders zijn enthousiast over de aanpassingen. De gemeenteraad vroeg het college vorig jaar de architect nog eens naar het ontwerp te laten kijken.

Meest opvallende aanpassing is dat er twee kleuren metselwerk komen. Bovendien is afgezien van de oranje kleurstelling van het oorspronkelijke ontwerp. Verder wordt een deel van het metselwerk verdiept uitgevoerd en wordt een deel verticaal gemetseld. Het nieuwe ontwerp wijkt daarmee wezenlijk af van het eerdere plan.

Jan Baghstoren

De nieuwbouw bij het Rodetorenplein bestaat straks uit twee lagen voor horeca met daarboven drie woningen. Bijzonder is dat in het gebouw maar ook in de buitenruimte door middel van glazen platen de fundamenten van de Jan Baghstoren zichtbaar worden gemaakt. Die toren stond eeuwenlang op deze locatie, maar werd in de negentiende eeuw afgebroken.

Bouwvergunning

Er wordt al een aantal jaren gewerkt aan de herontwikkeling van het Rodetorenplein. De nieuwbouw komt in de plaats van een parkeerterrein. Zonder bezwaren zou deze zomer een bouwvergunning afgegeven kunnen worden voor het plan.

Weergave op internet

Een ruimtelijke weergave van het ontwerp is te zien via internet. (zie onderstaande link)