Ingezonden persbericht



Amadeus gaat partnership aan met Transhotel om nieuwe oplossing te lanceren voor reisagenten voor het boeken van hotel consolidator content

De nieuwe oplossing, die naast het bestaande hotelaanbod van Amadeus zal bestaan, maakt het voor reisagenten mogelijk om consolidator hotel content efficiënter te boeken

Transhotel, met meer dan 50.000 hotels verspreid over de hele wereld, zal beschikbaar zijn via de nieuwe oplossing als deze later dit jaar wordt gelanceerd

Hoofddorp, 21 januari 2009 - Amadeus, wereldwijd leider in technologie- en distributiesystemen voor de reis- en toeristenindustrie, heeft gisteren een strategische partnershipovereenkomst gesloten met Transhotel, een mondiale consolidator van hotels en services. In het kader van deze overeenkomst gaan beide ondernemingen nauwer samenwerken om de toegang voor reisbureaus tot de Transhotel-content binnen dit nieuwe product dat aan klanten van Amadeus wordt aangeboden.

Amadeus is bezig een oplossing te ontwikkelen om hotel consolidator content te integreren in Amadeus Selling Platform, haar point of sale voor reisbureaus. Met de oplossing wordt naadloze toegang gerealiseerd tot deze content, waardoor het boekingsproces makkelijker, sneller en efficiënter verloopt. Transhotel, met meer dan 50.000 hotels verspreid over de hele wereld, zal beschikbaar zijn via de nieuwe oplossing als deze later dit jaar wordt gelanceerd. Behalve dit bredere hotelaanbod, maakt deze oplossing ook de vooruitbetaling van provisie op Transhotel-boekingen mogelijk. De oplossing wordt in de maand maart op proef gelanceerd in geselecteerde markten en komt kort daarna ook beschikbaar voor reisbureaus.

In tegenstelling tot Noord-Amerika is in Europa ongeveer tweederde van de hotels in onafhankelijke handen. Amadeus heeft grote vooruitgang geboekt bij het integreren van dit cruciale aanbod. Dertig procent van de 80.000 hotels die in Amadeus beschikbaar zijn, bestaat uit onafhankelijke en budgethotels. Door een aanzienlijk aantal additionele hotels toe te voegen, complementeert de nieuwe solution Amadeus Hotels met een significant uitgebreide keuze voor reisbureaus om aan hun klanten kunnen aanbieden.

"Wij zijn erg blij dat we met Transhotel als partner reisbureaus een groter aanbod aan hotels en meer provisiecontent, kunnen bieden" aldus Ian Wheeler, Vice President, Marketing, Amadeus. "Door overeenkomsten aan te gaan met hotelconsolidators kunnen we een aantal onafhankelijke hotels beschikbaar maken voor reisbureaus, en dat in combinatie met de vermaarde efficiency en betrouwbaarheid van ons distributiesysteem."

Julio de la Cruz, Chief Executive Officer, Grupo Transhotel: "Zolang we bestaan biedt Transhotel reisbureaus toegang tot hotels en services overal ter wereld. Onze partnership met Amadeus is een mijlpaal in die lange historie. We zijn zeer verheugd dat we nu nog meer reisbureaus kunnen laten beschikken over onze talrijke merk- en onafhankelijke hotels in alle prijscategorieën."


- einde -

Opmerkingen voor de redactie

Over Amadeus
Amadeus biedt een breed aanbod van technologische- en distributieoplossingen voor de hotelindustrie. Amadeus Revenue Management System kan de opbrengst van een hotel laten toenemen met 4 - 8 % en heeft momenteel 1.450 klanten in 35 landen. 6.700 hotels in 75 landen gebruiken Amadeus Property Management System en 80.000 hotels verkopen hun kamers wereldwijd via de distributieoplossingen van Amadeus.

Amadeus is voor aanbieders, verkopers en afnemers van reizen de favoriete technologiepartner in de branche. Amadeus levert distributie-, IT- en verkoopoplossingen waarmee de klant kan inspelen op, groeien binnen en succes hebben in de snel veranderende reisindustrie. Tot de groepen klanten behoren aanbieders van reizen (luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven, spoorwegmaatschappijen, veerbootbedrijven, cruiselijnen, verzekeringsmaatschappijen en touroperators), verkopers van reizen (reisbureaus) en afnemers van reizen (bedrijven en reizigers). De oplossingen zijn ingedeeld in vier categorieën: Distribution & Content, Sales & e-Commerce, Business Management en Services & Consulting.

De belangrijkste bedrijfslocaties van Amadeus bevinden zich in Madrid (hoofdkantoor en marketing), Nice (ontwikkeling) en Erding (operationele taken - centrum voor gegevensverwerking). Daarnaast heeft Amadeus regionale kantoren in Miami, Buenos Aires en Bangkok. Op klantniveau is Amadeus actief in 76 landen en op meer dan 217 markten. Amadeus heeft wereldwijd meer dan 8.600 werknemers met 105 verschillende nationaliteiten in dienst.

Meer informatie over Amadeus Hospitality vindt u op: www.amadeus.com/hotels

Over Transhotel
Transhotel Global Travel Services Provider is een van de wereldleiders in de sector, met 26 internationale verkoopkantoren. De portfolio van het bedrijf omvat meer dan 50.000 hotels, aangeboden aan 75.000 reisbureau klanten wereldwijd. Met 15 jaar ervaring in hotelreserveringen en meer dan 1.100 werknemers is Transhotel een referentie geworden dankzij de hoge kwaliteit in service en productaanbod. Daarnaast verzorgt Transhotel Service, uitstapjes en excursies in meer dan 110 landen.

Transhotel is altijd bezig met innovatie, hetgeen duidelijk naar voren komt op haar reserveringsplatform, TOR System Advanced, en heeft zich daardoor in de voorhoede gepositioneerd als het gaat over nieuwe technologieën binnen de toeristische sector.

De klantenservice van Transhotel is een van de paradepaardjes van het bedrijf geworden. Het Call Centre verzorgt de klantenservice in zes talen, 24 uur per dag.

Kijk voor meer informatie op: http://www.transhotel.com

Contactgegevens:
Amadeus Benelux Improve Communication Network
Luc Pannecoeck Ocky Wiemeyer
Tel: +32 2 257 99 11 / +31 23 554 1430 Tel: +31 20 7155330 Fax: +32 2 460 03 84 / +31 23 562 4272 Fax: +31 20 7155339 E-mail: infobe@benelux.amadeus.com/ E-mail: ocky@improve-network.com infonl@benelux.amadeus.com

Transhotel - The Netherlands
Johan Janssens
E-mail: holland@transhotel.com


---- --