Politie Amsterdam-Amstelland



Aanhouding graffitispuiters / Amstelveen (21/01/09)

Twee 18-jarige mannen uit Amstelveen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden omdat ze worden verdacht van het spuiten van graffiti bij metrohalte De Meent.

Na een melding zagen agenten de twee fietsen waarna ze werden aangehouden op de Gondel. De twee Amstelveners hadden rugtassen bij zich waarin verfspuitbussen werden aangetroffen. Op verschillende plaatsen zijn âtagsâ aangetroffen die vermoedelijk door de verdachten zijn gemaakt. De politie onderzoekt ook het bekladden van een politieauto in Amstelveen, eerder op de avond.

Woninginbreker aangehouden na vechtpartij met bewoner / 1e Van der Helststraat (21/01/09)

Een 39-jarige Amsterdamse inbreker is afgelopen nacht rond drie uur, bij zijn vlucht door de politie in de omgeving op straat aangehouden. De bewoner betrapte hem bij thuiskomst in zijn woonkamer en raakte met hem in gevecht..

Het slachtoffer vloog de man om de nek, toen hij deze rommelend in zijn spullen aantrof. Hierna ontstond een langdurige worsteling. De dader sloeg schopte en beet om aan zijn belager te ontkomen, waarbij deze kneuzingen opliep. Het gestolen geld is teruggevonden.

De politie kon na een telefoontje op basis van een goed signalement de man in de omgeving aanhouden. Hij had de buit nog bij zich.

Rechercheurs van wijkteam Ferdinand Bolstraat hebben de zaak in onderzoek.