Garmin ecoRoute spaart de portemonnee en het milieu

Naast 'kortste' of 'snelste' route nu ook de meest voordelige route

Houten, 21 januari 2008 - De portemonnee én het milieu sparen? Dat kan met ecoRoute van Garmin (Nederland), een gratis software-update voor Garmin navigatietoestellen. Een gedetailleerd overzicht laat zien wat de brandstofkosten en CO2-uitstoot voor een rit zijn, samen met opties en alternatieven die voordeliger zijn en het milieu minder belasten. Er kan - naast de bestaande keuzes voor de 'snelste' of de 'kortste' route nu ook gekozen worden voor de route die zo min mogelijk benzine kost. Tips over het toepassen van 'het nieuwe rijden' helpen de kosten en de CO2-uitstoot nog verder terug te brengen.

"Veel van de hedendaagse uitdagingen waar inwoners van Europa nu mee worden geconfronteerd hebben betrekking op geld (besparen) en het milieu" zegt Remco Flikweert, commercieel manager van Garmin (Nederland). "Dankzij ecoRoute op de Garmin nüvi worden bestuurders slimmere chauffeurs in deze tijd waarin iedereen probeert om met zijn of haar salaris en brandstof een extra kilometer te rijden. Als wereldwijd leider op het gebied van satellietnavigatie willen we ook toonaangevend zijn op het gebied van brandstof­efficiënte en milieuvriendelijke navigatie."

Voertuigprofiel
Garmin ecoRoute laat voor vertrek de brandstofkosten van een trip zien. Op basis daarvan kan ook worden gekozen voor een alternatief zoals openbaar vervoer of de fiets. Een brandstofrapportage toont het brandstofverbruik afgezet tegen de tijd en het kilometerrapport verschaft informatie over de gereden kilometers en het brandstofverbruik per trip. Deze rapportage kan uit het toestel worden ingeladen in een spreadsheet voor gedetailleerde kilometer- en onkostenrapporten. Via het voertuigprofiel in de ecoRoute instellingen in het menu Extra wordt het automodel ingesteld in de nüvi. Daar kan onder andere het gemiddelde brandstofverbruik van de wagen en de actuele brandstofprijs worden ingevuld. Zo ontstaat een nauwkeurig kostenplaatje.

Garmin ecoRoute komt beschikbaar voor de nüvi 2x5 en 7x5 modellen. De toepassing wordt momenteel geoptimaliseerd voor gebruik in Europa en komt in de loop van februari beschikbaar via de website van Garmin (Nederland): www.garmin.nl.

Garmin
Garmin is wereldwijd marktleider* op het gebied van kwalitatief hoogwaardige navigatieapparatuur voor automotive, maritieme, outdoor en fitness doeleinden. Garmin (Nederland), onderdeel van Sailtron, is exclusief verantwoordelijk voor het importeren en distribueren van de Garmin navigatiesystemen in Nederland, via een uitgebreid netwerk van verkooppunten.