Ingezonden persbericht


Drechtsteden besteedt netwerkbeveiliging uit aan Motiv Motiv Managed Security Services komende vijf jaar basis voor netwerkbeveiliging

IJsselstein, 21 januari 2009 - Drechtsteden selecteert Motiv Managed Security Services (Motiv MSS) als basis voor zijn netwerkbeveiliging. Motiv MSS neemt het beheer van het Centrale Externe Koppelvlak (CEK) over. Dit is de beveiligingsomgeving tussen het publieke netwerk (internet) en de regionale infrastructuur DrechtNet, de interne netwerkinfrastructuur van de zeven bij Drechtsteden aangesloten gemeenten. Motiv MSS voorziet in netwerkbeveiliging plus maatregelen voor verantwoord gebruik van internet, en in e-mailbeveiliging (spam, virusfilters en virusuitbraakfilters). Doordat Drechtsteden het beheer uitbesteedt, heeft de organisatie geen omkijken naar onderhoud of noodzakelijke updates. Bovendien is de bescherming altijd gewaarborgd. Motiv en Drechtsteden zijn een contractduur van vijf jaar overeengekomen.

De Drechtsteden bestaat uit zeven gemeenten die samen een aaneengesloten stedelijk gebied vormen aan de zuidrand van de Randstad. Samen vormen Alblasserdam, Binnenmaas, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht de regio Drechtsteden. Deze gemeenten beschikken sinds 1 april 2008 over een centraal ServiceCentrum Drechtsteden (SCD) voor het leveren van ondersteunende diensten.

"De keuze voor CEK was een strategische", zegt Vincent van den Berg, directeur SCD van Drechtsteden. "We beschikken hiermee over één set van beveiligingsmaatregelen voor alle deelnemende gemeenten. Dit leidt tot een betere beveiliging tegen lagere kosten in vergelijking met een oplossing per gemeente. Ook de keuze voor Motiv Managed Security Services was strategisch. We kunnen er nu op rekenen dat het CEK altijd up-to-date is. Daarmee is Drechtsteden gewaarborgd van de continuïteit voor toegang tot internet, zonder dat we daar zelf veel IT-capaciteit voor moeten vrijmaken."

"We zijn zeer verheugd met de keuze van de Drechtsteden voor Motiv", zegt Bastiaan Bakker, Business Development Manager bij Motiv. "Motiv heeft inmiddels een groot aantal referenties op het gebied van Managed Security Services bij lokale overheden, waaronder bij de Gemeente Amstelveen. Met deze opdracht bij Drechtsteden verstevigen we onze positie op het gebied van ICT-beveiliging in de Nederlandse gemeentelijke markt. Deze overeenkomst onderstreept ook de voordelen van Motiv Managed Security Services. Doordat een partij het beheer en onderhoud van de beveiliging volledig aan Motiv uitbesteedt, wordt interne capaciteit vrijgemaakt voor kerntaken van de gemeenten. Bovendien beschikt Motiv over één centraal beheerplatform voor alle oplossingen van Motiv Managed Security Services. Op die manier kunnen we een uitstekende kwaliteit leveren tegen een vaste prijs."

Het nieuw te ontwikkelen CEK gaat voldoen aan voorschriften als baseline informatiebeveiliging Dordrecht/Drechtsteden en de interne Gedragscode internet- en e-mailgebruik Dordrecht. Het past binnen de GEMeentelijke Model Architectuur (GEMMA) en Nederlandse OverheidsReferentieArchitectuur (NORA).

# # #

Over Motiv
Motiv is sinds 1998 actief als sparringpartner, systems integrator en probleemoplosser voor klanten die zoeken naar innovatieve ICT-oplossingen voor de ondersteuning van hun bedrijfsprocessen. Rode draad in de activiteiten is de beveiliging van netwerken en gegevens. Motiv levert oplossingen op het gebied van softwareontwikkeling, managed security services, netwerkbeveiliging, veilig telewerken, verantwoord internet, applicatiebeveiliging, policy compliancy en security monitoring. Motiv biedt de juiste oplossing op basis van de in eigen huis opgebouwde expertise in combinatie met de geavanceerde producten van toonaangevende leveranciers als Microsoft, Oracle, Juniper en RSA.

Voor meer informatie

Motiv
Bastiaan Bakker
Tel.: 030 687 7007
E-mail:bastiaan.bakker@motiv.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Anja Breunis
Tel.: 030 656 5070
E-mail: motiv@lvtpr.nl