Ingezonden persbericht


Persbericht

Met Payter nu ook mobiel betalen bij Bruna

Rotterdam, 21 januari 2009 - Vanaf vandaag kunnen Payter-deelnemers in vijf Bruna-winkels in Rotterdam betalen met hun mobiele telefoon. Payter en Bruna verwachten het aantal winkels in de toekomst verder uit te breiden.

"Met de aansluiting van deze vijf Bruna-winkels bij Payter voorzien wij in de behoefte van klanten om ook boeken en schrijfwaren met hun mobiele telefoon af te rekenen. Dankzij deze samenwerking kunnen wij nu een hele nieuwe sector aansluiten, aldus Brendon Carpenter, CEO van Payter. "Bruna en Payter vieren de samenwerking met een introductieactie voor klanten via de mobiele telefoon".

"Wij geloven in de toekomst van mobiel betalen en tevens kunnen wij onze klanten via de mobiele telefoon gericht en op een gemakkelijke manier benaderen," zegt Karin Melissen, Hoofd Marketing & Communicatie van Bruna. "Payter biedt de unieke combinatie van enerzijds betaalgemak en anderzijds winkelgemak, bijvoorbeeld door automatisch sparen en de mogelijkheid om kortingsbonnen te verzilveren met de mobiele telefoon".

Boeken lezen op mobiele telefoon

Payter wil het ook mogelijk maken fragmenten van boeken te lezen op de mobiele telefoon. Deelnemers kunnen de telefoon bij een poster houden met zogenaamde 'smart tags' waarna de inhoud op de telefoon te lezen is. 'Smart tags' zijn slimme, kleine chips die verwerkt kunnen worden in bijvoorbeeld posters, tijdschriften of winkelschappen.


- EINDE BERICHT -

Beeldmateriaal van Payter kan worden gedownload via: http://www.edelmanpr.nl

Over Payter

In 2006 is Payter gestart met het ontwikkelen van een betaalsysteem via de mobiele telefoon, waarmee consumenten onder meer in winkels, parkeergarages, een bioscoop en horeca kunnen betalen. Naast betalen kunnen consumenten kortingcoupons downloaden, acties ontvangen en sparen via hun mobiele telefoon. In augustus 2007 startte Payter als eerste bedrijf in Nederland met een grootschalige test in Rotterdam. De deelnemers aan deze proef kunnen in meer dan zeventig winkels ook echt met hun mobiele telefoon betalen. Payter BV, gevestigd in Rotterdam, is een jong, innovatief en zelfstandig bedrijf dat met de introductie van mobiel betalen nieuwe communicatietechnologieën en marketingconcepten verkent. Meer informatie en een demo op: www.payter.nl.

Over Bruna

Bruna B.V. is een landelijke detailhandelsonderneming, die actief is met bijna 400 winkels op de markt van boeken, tijdschriften, papier- en schrijfwaren, wenskaarten, dagbladen en multimedia producten. In deze branche is Bruna marktleider. De winkelformule Bruna bestaat sinds 1868. Naast de winkelketen biedt Bruna meer dan 100.000 boeken aan via de website www.bruna.nl.

Contact Payter

Brendon Carpenter

Mailto: brendon@payter.nl

Tel: 010 478 29 29

Contact Bruna BV

J.P.L.M.G. Gelauff (algemeen directeur)

Mailto: jbruin@bruna.nl

Tel: 030 - 639 1755