Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schaatsevenementen zorgen voor topdrukte websites KNSB

Amersfoort, 21 januari 2009 - Tijdens het schaatsweekend van 9,10 en 11 januari hebben dagelijks meer dan 250.000 schaatsliefhebbers de websites van de KNSB, www.knsb.nl en live.knsb.nl, bezocht. Op een normale dag zijn dat er 10.000, bij grote evenementen ligt het aantal bezoekers rond de 60.000. De vele toertochten op natuurijs en het EK Allround in Thialf waren de reden voor het hoge aantal bezoekers.

De officiële website van de KNSB, www.knsb.nl, werd vooral geraadpleegd om te kijken waar de toertochten plaatsvonden en waar veilig op natuurijs geschaatst kon worden. De nieuwe live timing applicatie van de KNSB, live.knsb.nl, werd drukbezocht in verband met het EK Allround in Thialf. Via deze website konden liefhebbers real-time de (ronde)tijden zien van de wedstrijden die op dat moment gereden werden.

InterNLnet, hosting supplier van de KNSB, verzorgt de hosting van de websites en heeft er tijdens dit drukke schaatsweekend voor gezorgd dat beiden goed bereikbaar waren.

"Dat onze websites tijdens het drukke schaatsweekend door zoveel schaatsfans zijn geraadpleegd stemt ons erg tevreden. Hieruit kunnen we direct concluderen dat de nieuwe live timing website, live.knsb.nl, aanslaat onder de liefhebbers. Voor ons reden temeer om de komende periode samen met InterNLnet innovatieve diensten op het gebied van live timing en streaming te blijven ontwikkelen," aldus Marthijn Tabak van KNSB.

Over InterNLnet
InterNLnet, opgericht in 1995, is een landelijk opererende Internet Service Provider (ISP) met een breed portfolio full-service diensten op het gebied van internet, telefonie, e-mail en hosting, voor de consumentenmarkt en het MKB. Als innovatieve, technisch georiënteerde ISP legt InterNLnet de focus op ontwikkeling, inrichting en beheer van geavanceerde internetdiensten van hoge kwaliteit. Sinds 2005 is InterNLnet ook actief betrokken bij glasvezelprojecten in diverse Nederlandse steden. InterNLnet is gevestigd in Nijmegen en is onderdeel van BBned/Telecom Italia. Meer informatie over InterNLnet vindt u op www.InterNL.net



Ingezonden persbericht