GROEI OP - schilderijen en tekeningen van Erica Scheper


DEN HAAG, 20090121 -- Van 10 januari t/m 28 februari heeft bij galerie Vonkel te Den Haag de expositie GROEI OP! plaats, een solo-expositie van Erica Scheper, in 2005 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, richting Vrije kunst.

Het werk van Scheper gaat over de dromen van mensen en de pijnlijke kantjes van de realiteit. Thema's die bepalend zijn voor haar werk zijn veelal anonimiteit en uniformiteit. Gedachtegangen over volwassen dromen over een mooi huis, vakantie of succes, of over kinderdromen over ballet of over het anderszins in de schijnwerpers staan, liggen ten grondslag aan haar werken. Een terugkomend onderwerp bij Erica Scheper is ook de realiteit van de Vinexwijk, de volle camping en de stress op het werk. Het universele en het uniforme binnen deze settings is wat haar hierin fascineert. Als uitgangspunt kiest zij de werkelijkheid, maar gaat vervolgens voorbij aan de puur objectieve realistische weergaven; zij creëert de situaties zelf en overdrijft daarin graag. Sfeer en een gevoel van verstilling spelen hierin een grote rol.

De tentoonstelling laat een gevarieerde mix van schilderijen en tekeningen zien, waarbij de toon wordt gezet door gezellig bij elkaar staande caravans, verwoed ballettende jonge meisjes, nieuwbouwwijken in aanbouw en smurfen die het bijltje erbij neer hebben gegooid.

De expositie GROEI OP! is te zien bij Vonkel t/m 28 februari 2009, elke woensdag t/m vrijdag van 14 - 18 uur en elke zaterdag van 12 - 18 uur. Voor meer informatie zie onze website www.vonkel.nl.





Ingezonden persbericht