IRS levert woontechnologie voor Buitenplaats Naarden


Luxe villa-appartementen uitgerust met nieuwste generatie woontechnologie

NAARDEN, 20090121 -- Naarderbos Ontwikkeling B.V. heeft IRS gekozen voor de levering van de te plaatsen woontechnologie. IRS zal de drie urban villas met in totaal 26 woningen, gelegen tussen de golfbaan Naarderbos en het Gooimeer, uitrusten met de nieuwste 5G woontechnologie. Deze bestaat uit een IP-platform dat eenvoudig is uit te breiden met domotica en woondiensten, toegangscontrole met RFID, video-intercom en brandalarmering. De ontwikkelaar van de luxe villa-appartementen, Naarderbos Ontwikkeling B.V., heeft voor IRS gekozen vanwege de bewezen ervaring op het gebied van luxe en comfort in woningen in de hoogste prijsklasse.

Buitenplaats Naarden is een ontwikkeling van de Naarderbos Ontwikkeling B.V., een werkmaatschappij van ingenieurs- en adviesbureau Grontmij. Het project bestaat uit drie, onder architectuur van Jan des Bouvrie ontwikkelde, urban villas met in totaal 26 appartementen, variërend in grootte van 184 m2 tot 930 m2 inclusief terras. Ieder gebouw wordt uitgerust met een eigen oprijlaan, van de weg gescheiden door een eigen slagboom met intercominstallatie die in verbinding staat met de woningen. Uiteraard wordt voorzien in een parkeergarage onder de gebouwen met individuele parkeerboxen met overheaddeur.

Het door IRS te plaatsen woontechnologiesysteem is gebaseerd op een open, modulair en toekomstvast IP-platform (Internet Protocol). Dit wil zeggen dat uitbreidingen of wijzigingen in de aanwezige technologie eenvoudig kunnen worden doorgevoerd, zonder vergaande aanpassingen te maken in de installatie. De basisinstallatie van de woontechnologie zal bestaan uit toegangscontrole met RFID-tags, een video-intercomverbinding tussen de woningen en de gebouwtoegang, en brandalarmering. Dankzij het open IP-platform kunnen bewoners desgewenst het basispakket uitbreiden met domotica van IRS. Met deze uitbreiding kunnen zij zaken als verwarming, verlichting, beveiliging, airconditioning en zonwering centraal regelen en beheren. Zo kunnen scenario's worden ingesteld die er bijvoorbeeld voor zorgen dat als een bewoner thuis komt de beveiliging automatisch wordt uitgeschakeld, het licht aangaat, de verwarming al aan staat en de oven al is voorverwarmd. Ook kunnen hieraan gekoppeld diensten worden aangeboden die via de IRS Bode®, het centrale bedieningspaneel, kunnen worden afgenomen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een stomerijservice, of een boodschappendienst.

Bob Nikkessen, projectmanager voor Naarderbos Ontwikkeling BV: "IRS was vanaf het begin al betrokken bij het project Buitenplaats Naarden. Dankzij hun bewezen ervaring op het gebied van luxe woonprojecten en met de best ontwikkelde functionaliteiten, die aansluiten bij een project als deze, zijn zij de ideale partij gebleken voor het leveren van woontechnologie in de luxe villa-appartementen."


Toegangscontrole

"Voor woningen van een dergelijk niveau is veiligheid van enorm belang en bewoners hechten er veel waarde aan. Er is voor Buitenplaats Naarden dan ook een grote investering gedaan in de beveiliging en toegangscontrole", aldus Marcel Elderhorst, Account Manager bij IRS.
Deze hoge mate van veiligheid wordt gewaarborgd door onder andere elektronische sloten op alle deuren. Daarnaast zal de woontechnologie van IRS onder andere voorzien in toegangscontrole middels RFID-tags (Radio Frequency Identification) voor de slagbomen bij de ingang, de parkeergarage, de parkeerboxen, als ook de woningvoordeur. Dankzij de tags die in de auto's worden geplaatst, gaat de slagboom bij de ingang automatisch open bij aankomst van een bewoner. Middels hetzelfde systeem gaat ook de parkeergarage automatisch open. De persoonlijke parkeerboxen staan in verbinding met de garagetoegang, zodat deze gelijktijdig worden geopend.

Bezoekers kunnen zich via de intercom bij de slagboom melden bij de bewoners. Bij elk gebouw zijn twee ingangen, beide uitgerust met video-intercom en een bellenbord dat volledig is geïntegreerd op het IP-platform en dus eenvoudig gecombineerd kan worden met andere systemen. De video-intercom heeft een geheugenfunctie, zodat bewoners ten alle tijden kunnen zien wie er bij hen hebben aangebeld. Ook kan men de deurbel doorschakelen naar een (mobiele) telefoon en zo kan men van afstand de bezoeker te woord staan en desgewenst de deur voor hem of haar openen.

"De door IRS geplaatste technologie biedt de bewoners een zeer hoog niveau van comfort en veiligheid.", aldus Coen Kijk in de Vegt, General Manager van IRS. "Daarnaast is onze 5e generatie woontechnologie, dankzij het open en modulaire karakter van het systeem, toekomstvast en eenvoudig uit de breiden met nieuwe subsystemen en innovaties."


Over IRS:
IRS is de grootste leverancier van woontechnologie-oplossingen en services op het gebied van veiligheid, comfortabel wonen, welzijn en zorg in Nederland. IRS onderscheidt zich door projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, architecten en zorgverleners/zorginstellingen zeer complete, eenvoudig exploiteerbare en innovatieve dienstverleningsconcepten te bieden tegen betaalbare prijzen. Voor elke huurklasse en koopsegment en elke doelgroep kent IRS complete woontechnologie-oplossingen die zorgen voor waardevast onroerend goed, een snelle verhuur- en verkoopbaarheid of levensloopbestendig wonen. IRS is opgericht in 1994 en heeft gedurende de jaren honderden vastgoed- en zorgprojecten voorzien van woontechnologie, al dan niet in combinatie met woondiensten. Meer informatie: www.irservices.nl





Ingezonden persbericht