Podcasts geschiedenis op mobiel


ROTTERDAM, 20090121 -- De gratis dagelijkse luisterverhalen van Hoor! Geschiedenis zijn nu ook rechtstreeks binnen te halen op mobiele telefoon of pda.

Elke werkdag biedt Hoor! Geschiedenis een ultrakorte podcast van vijf minuten met een stukje geschiedenis van de Lage Landen. Begonnen werd met de Franken en inmiddels is aflevering 84 aan de beurt met een vertelling over de Hoekse en Kabeljauwse Twisten.

De podcasts zijn begonnen in de Week van de Geschiedenis 2008 en worden dagelijks door een groot aantal vaste luisteraars gevolgd.

Voor het binnenhalen van de podcasts is geen bijzondere computerkennis nodig. Aanklikken van de bestanden op de homepage www.hoorgeschiedenis.nl is voldoende. De bestanden zijn circa 2 mb groot en dus ook met GPRS binnen redelijke tijd op te halen. Wel wordt bij dagelijks downloaden op mobiel of pda aangeraden om een onbeperkt internet-abonnement te nemen.

De reacties op de geschiedenis-podcasts zijn tot dusver zeer positief. Podcast-expert Anne Frid de Vries heeft er reeds enkele malen over geschreven: : anneisaman.blogspot.com/2009/01/dagelijks-genoegen-hoor-geschiedenis.html

Ophalen podcasts: www.hoorgeschiedenis.nl/mobiel/index.html





Ingezonden persbericht