Voedingsworkshops voor kinderen en tieners


GRONINGEN, 20090121 -- Na het succes van de Bedrijfsgezondheidsprogramma's voor Zelfstandigen voor Personeel richt gewichtsconsulent Romano Sandee zich op een nieuwe doelgroep, namelijk kinderen. Overgewicht bij kinderen is immers een groot maatschappelijk probleem op dit moment.

Eén op de zes kinderen in Groningen heeft op dit moment overgewicht. Veelal leidt dit tot te dikke volwassen in de toekomst en dit brengt veel ziektekosten met zich mee. Gewichtsconsulent heeft daarom speciale workshops bedacht voor de allerjongsten tot en met studenten van het MBO.
Zo kunnen er kant-en-klare ouderavonden voor peuters en kleuters georganiseerd worden om de ouders ervan bewust te maken wat nu eigenlijk gezonde voeding is voor hen kind. De workshops hebben dan ook een informeel karakter, met de nodige interactie die nodig is binnen het thema voeding.
"Ik heb in 2008 een aantal groepen gedaan binnen deze vorm van voorlichting, je ziet vooral dat ouders een bevestiging nodig hebben of de ouders het wel goed doen of niet, maar ook het probleem eten komt naar voren tijdens de workshops." Vertelt gewichtsconsulent Romano Sandee.

Naast deze jongste kinderen, worden er binnen het basisonderwijs nog lessen gegeven waarin leerlingen zelf aan de slag gaan met voeding en in het voortgezet onderwijs kunnen er workshops worden gegeven die betrekking hebben tot het eigen gedrag én hen voeding. Ook hierin zijn trends te zien, aldus Romano.
"Je ziet binnen het voortgezet onderwijs dat vooral meisjes tussen de 12 en 16 jaar heel bewust bezig zijn met voeding. Soms wel té bewust, zelfs op een manier dat ze onvoldoende voeding nuttigen."
Tijdens de workshops op het voortgezet onderwijs worden de leerlingen dan ook vooral geconfronteerd met vetten en hoe je eigenlijk een gezond dagmenu opstelt.

Voor meer informatie kunt u terecht op nu.gezondleveningroningen.nl.





Ingezonden persbericht