Ingezonden persbericht


PERS KICK ­OFF: LEIDSE JAZZWEEK ONMISBAAR IN LEIDEN

De Leidse Jazzweek komt er weer aan! Van 21 januari tot en met 25 januari 2009 zal de Sleutelstad weer trillen op haar grondvesten. Het programma is in grote lijnen rond, de locaties zijn geboekt en het belooft weer een knallend festival te worden.

De officiële opening van de Leidse Jazzweek vindt plaats op woensdag 21 januari 2009. Vanaf dat moment wordt de stad 5 dagen lang gevuld met spetterende optredens van meer dan 50 jazzartiesten op maar liefst 8 verschillende podia.

De Leidse Jazzweek is een begrip in Leiden. Na een verrassende comeback van de Leidse Jazzweek in 2008 is het tijd om in 2009 in volle vaart vooruit te gaan. Het resultaat is een festival in zijn klassieke traditie, maar met veel nieuwe elementen. Zo vindt het festival bijvoorbeeld plaats op meerdere bijzondere locaties in de binnenstad. Dit jaar zal de Leidse Jazzweek bestaan uit 3 hoofdlocaties te weten: Holiday Inn, De Waag en de Lutherse Kerk. De voornaamste reden dat Holiday Inn dit jaar aan de programmering toegevoegd is, komt doordat deze locatie vele mogelijkheden biedt door de hoeveelheid verschillende zalen. Zo zijn er een viertal "kleinere" zalen waar diverse artiesten achtereen geprogrammeerd zijn, maar is er tevens een grote evenementenhal. De programmering gaat echter verder dan deze 3 locaties, aangezien er ook samengewerkt wordt met diverse andere partijen en organisaties. Hierbij valt te denken aan locaties en organisaties zoals De Burcht, De Grote Beer, De Uyl van Hoogland, QBus - Hans van Polanen, Hot House, De X en de Leidse Schouwburg.

Op het programma staat een keur aan lokale en internationale artiesten, waarvan een aantal voor de eerste maal naar Leiden komt. Het programma belooft namen van allure, die de organisatie bekend zal maken op maandag 27 oktober, om 15:30 uur in Holiday Inn. U bent van harte uitgenodigd voor de persborrel aldaar. Tussen 15:30 en 16:00 uur wordt u ontvangen met een drankje en tussen 16:00 uur en 16:30 uur presenteren Fons Delemarre en Trudy Kwik u de Leidse Jazzweek 2009 en de bijbehorende geweldige programmering.

Zou u uw komst willen bevestigen? Dat kan door een email te sturen naar contact@leidsejazzweek.nl (PR & communicatie Leidse Jazzweek 2009).

Persbijeenkomst Leidse Jazzweek 2009
Locatie: Holiday Inn, Haagse Schouwweg 10, 2332 KG Leiden Leiden Aanvang: 16:00 uur, ontvangst vanaf 15:30 uur
Informatie: Trudy Kwik +316 41 32 72 81 of contact@leidsejazzweek.nl De organisatie van De Leidse Jazzweek bestaat uit Trudy Kwik, Stéphanie de Graaf, Denis Huijsman, Roald Laport, Martin Rohde, Joost Bleijie en Robert Strijk.

Deze tekst is niet geschikt voor publicatie. Informatie, rechtenvrije artikelen, fotomateriaal en geluidsfragmenten zijn beschikbaar bij Trudy Kwik, Kwik Events.