Mojo Concerts

Oasis pakt uit in Amsterdam

Als maar liefst vier van de zes albums die je hebt uitgebracht een plek weten te bemachtigen in het overzicht van de 50 Grootste Britse Albums Van De Afgelopen 50 Jaar, dan moet je wel van goede huize komen. Bescheidenheid is de broertjes Gallagher vreemd, want de gezichtsbepalers van de übercoole rockgroep Oasis vinden zich nog altijd de allerbeste rockband ter wereld. Dit gevoel wordt alleen maar versterkt doordat de Oasis albumklassiekers Definitely Maybe en (What's The Story) Morning Glory respectievelijk nummer één en twee in de lijst bezetten.

Het is een tijdje stil geweest rondom de band uit Londen, maar met het nieuwe album Dig Out Your Soul dat begin oktober uitkwam is Oasis helemaal terug van weggeweest. Dat de enfants terribles van de Britse rock er zin in hebben, blijkt wel dat Liam en Noel Gallagher met hun aanstaande tournee flink uitpakken. De kick off van de tour is op 12 januari en na Amerika, Canada, Mexico en Engeland komt de Oasis op 21 januari naar Amsterdam. Dig Out Your Soul werd enthousiast onthaald door pers en publiek: zal het album over een paar jaar óók de 50 Grootste Britse Albums lijst halen?

Woensdag 21 januari 2009
Heineken Music Hall - Amsterdam Zuidoost
Entree: ¤ 35,- (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop begint zaterdag 1 november om 10.00 uur via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen. Of bestel online kaarten. The Kooks óók in Antwerpen

2006: de wereld maakt kennis met Inside In/Inside Out. The Kooks, een groepje uit Brighton, slaagt er in meer dan 2 miljoen exemplaren van het album te verkopen. Megahit Naïve en opvolgers She Moves In Her Own Way en You Don't Love Me zijn nummers die intussen in het collectieve geheugen zitten. Twee jaar later gaat het verhaal van The Kooks ongestoord verder.

Het nieuwe album Konk zet in alle opzichten de lijn van hun ijzersterke debuutplaat verder. Knappe popsongs in een overduidelijk Britpopjasje, het is een recept dat aanslaat. De nog steeds jeugdige groepsleden knipogen daarbij overduidelijk naar grootheden als The Beatles, The Kinks, Bob Dylan, The Jam en Blur. Het concert in Amsterdam op dinsdag 25 november is helemaal uitverkocht, maar voor de show in Antwerpen zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.

Wo 26 nov: Lotto Arena (Antwerpen)(B)