De Doelen Concertgebouw

38th International Film Festival Rotterdam
ZA 24 JAN '09 | |

38TH INTERNATIONAL FILM FESTIVAL ROTTERDAM

prijs
normale prijs
De online ticketverkoop start vrijdag 16 januari 2009 om 24.00 uur via de site van het IFFR.
38th International Film Festival Rotterdam

-
38th International Film Festival Rotterdam (IFFR) vindt plaats van 21 januari t/m 1 februari 2009.
Het International Film Festival Rotterdam maakt jaarlijks een eigenzinnige en wereldwijd hoog aangeschreven selectie uit de recente, nieuwe films en filmgerelateerde beeldende kunst. Speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen en performances uit alle werelddelen zijn voor het eerst (en in veel gevallen eenmalig) te zien in Nederland. Als venster op de wereld biedt het IFFR bezoekers de unieke kans gedurende twaalf festivaldagen een grote verscheidenheid aan actuele verhalen en gebeurtenissen te bekijken. Het festival kiest daarbij voor jong en opkomend filmtalent, voor de filmauteurs met een onafhankelijke en vernieuwende signatuur en voor filmmakers of kunstenaars die innovatief of experimenteel grenzen verkennen en overschreiden.

Gedurende twaalf festivaldagen presenteren honderden filmmakers en kunstenaars op 18 festivallocaties met 27 bioscoopzalen in het centrum van Rotterdam hun werk aan een groot festivalpubliek en ongeveer 3.000 internationale festivalgasten. In het festival zijn evenementen opgenomen als de CineMart (de grootste co-productiemarkt voor filmprojecten ter wereld), de Robeco Filmdag, de Volkskrantdag, VPRO-dagen, de Opening en Closing Nights, de Awards Night en de dagelijkse talkshows.

De Centrale Kassa in De Expo Hal van de Doelen is open op dinsdag 20 en woensdag 21 januari 2009 van 9.00 tot 21.00 uur, van donderdag 22 t/m vrijdag 30 januari 2009 van 9.00 uur tot een kwartier voor aanvang van de laatste film en op zaterdag 31 januari van 9.00 tot 18.00 uur.
-
www.filmfestivalrotterdam.com

---