Ingezonden persbericht


Volop innovaties bij BioVak 2009

Op woensdag 21 en donderdag 22 januari vindt de BioVak plaats in de IJsselhallen in Zwolle. De BioVak wordt officieel geopend door HKH Prinses Margriet. Op de vakbeurs met ruim 140 standhouders worden o.a. innovaties getoond als de mobiele melkrobot, een splinternieuwe onkruidmachine en er is aandacht voor nieuwe marktsegmenten: viskweek en wijnbouw. De BioVak wordt georganiseerd door de Vakgroep Biologische Landbouw LTO/Biologica en ICEM.

Woordvoerder Kees van Zelderen: "Ooit begon de biologische landbouw als tegenbeweging. De laatste tien jaar zijn we bestempeld als voorloper. Nu is de tijd aangebroken om aanjager te willen zijn om de gehele landbouw te verduurzamen. De BioVak is daarvoor het podium."

De BioVak is een sectoroverstijgend evenement voor boeren en tuinders, hun toeleveranciers en hun afnemers. Iedereen met belangstelling voor duurzame voedselproductie kan via workshops en stands kennis nemen van de laatste ontwikkelingen op dit terrein.

Thema van BioVak 2009 is 'De waarden van de biologische landbouw.' Hierbij gaat het primair om de harde economische waarde; bij een duurzame landbouw hoort een eerlijke beloning van spelers in de keten. De tweede waarde heeft te maken met energiebesparing en bronnen van energieleverantie. Deze is uit te drukken in CO2-certificaten. Een derde belangrijke waarde van de biologische voedselproductie is biodiversiteit. Er zijn steeds meer mogelijkheden om de 'groene diensten' van biologische boeren en tuinders (o.a. natuurbeheer) beloond te krijgen.

Voorafgaand aan de BioVak vindt op woensdag 21 januari om 10.00 uur het Vakgroepdebat plaats in de IJsselhallen.

Meer informatie: www.biologica.nl en www.biovak.nl

Einde persbericht

---