Gemeente Cromstrijen


Nationale voorleesdagen in Bibliotheek Hoeksche Waard

13-01-2009

HOEKSCHE WAARD - Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2009, van 21 t/m 31 januari, organiseert Bibliotheek Hoeksche Waard activiteiten voor kinderen van 0 t/m 5.

Het Prentenboek van het Jaar "Anton kan toveren" van Ole Könnecke staat centraal. Kinderen van 0 t/m 5 jaar kunnen in deze periode gratis lid worden van de bibliotheek en krijgen dan een Anton-knuffeltje cadeau. Voor peuters worden in diverse vestigingen voorstellingen gegeven. Maandag 19 januari in Oud-Beijerland om 11.00 uur en in Mijnsheerenland om 14.30 uur. Dinsdag 20 januari in Puttershoek om 10.00 uur en in 's-Gravendeel om 13.30 uur. Donderdag 29 januari in Strijen om 10.30 uur. En de laatste voorstelling is in Heinenoord om 10.00 uur.

In Strijen zal de voorstelling "Grrooote Truuk" door Rik Rikken vertoond worden en in de overige vestigingen "Toontje tovert" door Hans Schoen. De voorstelling duurt ongeveer 35 minuten. Graag vooraf inschrijven bij de desbetreffende bibliotheek.

Vele groepen 1 en 2 van het primair onderwijs en groepen van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zullen een bezoek brengen aan onze vestigingen om daar een voorstelling bij te wonen. Tevens zijn er feestelijke voorleesmanden te leen, die in het onderwijs gebruikt kunnen worden. Deze manden zijn gevuld met (prenten)boeken, iets lekkers en een Anton-knuffel.

De Brede school Cromstrijen zorgt voor een voorleesontbijtje voor de kleutergroepen in bibliotheek Numansdorp en Klaaswaal en voor de 2 peuterspeelzalen en de 2 kinderdagverblijven op locatie. Mensen van o.a. gemeente Cromstrijen komen het boek "Anton kan toveren" voorlezen en tevens krijgen deze scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven het boek, van de Brede School Cromstrijen, cadeau.

Verdere informatie is te vinden op www.bibliotheekhoekschewaard.nl en www.cpnb.nl/nvd/2009/index.html.