Gemeente Utrecht

Partners Nieuw Welgelegen organiseren Pannen & Panna!

Leerlingen uit groep acht van het basisonderwijs kunnen op woensdagmiddag 21 januari 2009 deelnemen aan Pannen & Panna! Een culinair en sportief evenement, georganiseerd door de partners die de nieuwe multifunctionele accommodatie Nieuw Welgelegen bouwen. De leerlingen kunnen op deze wijze kennismaken met de mogelijkheden die er voor hen in de toekomst zijn op Nieuw Welgelegen.

De kinderen kunnen gratis meedoen aan een pannatoernooi (voetbal en andere sporten) of een culinair programma (het bereiden van hapjes uit bijvoorbeeld de Spaans, Turkse, Marokkaanse en Italiaanse keuken). De middag wordt vanaf 15.00 uur feestelijk afgesloten door wethouder Onderwijs Rinda den Besten, die prijzen uitreikt aan de winnaars van Pannen & Panna!

De samenwerkende partners op Nieuw Welgelegen willen een bijdrage leveren aan de sociale cohesie en leefbaarheid in de wijk en de stad. In aanloop naar de opening van het gebouw werken zij al samen in een aantal projecten op het gebied van onderwijs, sport en cultuur. De toekomstige gebruikers zoals scholieren, sporters en bewoners kunnen op deze wijze al in een vroeg stadium kennismaken met de mogelijkheden die er voor hen in de toekomst liggen op Nieuw Welgelegen. Een succesvol voorbeeld van deze samenwerking was de Sport & Spelmiddag in april 2008. Op deze middag waren ongeveer 300 schoolgaande jongens en meiden tussen 10 en 14 jaar actief op de velden van de Omnivereniging Zwaluwen Utrecht 1911. In juni 2009 vindt de tweede editie van dit evenement plaats.

In Nieuw Welgelegen werken Stichting Sportzaal Welgelegen, de Willibrordstichting, de Leo Stichting, Vereniging Sport Utrecht, Zwaluwen Utrecht 1911, ROC ASA en de gemeente Utrecht (DMO) samen. Zij bouwen aan een accommodatie waar mensen van binnen en buiten de wijk elkaar kunnen ontmoeten. Nieuw Welgelegen wordt vanaf het najaar van 2009 dé ontmoetingsplaats voor de wijk met een aanbod van onderwijs, sport, welzijn en cultuur.

Het programma
12.30 uur Officiële start van Pannen & Panna! door vertegenwoordiger van het Globe College 13.00 uur Start Pannen & Panna!
15.00 uur Prijsuitreiking Pannen & Panna! door wethouder Onderwijs Rinda den Besten 15.30 uur Afsluiting Bijeenkomst