Gemeente Brummen


Informatiebijeenkomst over IJsselsprong: 21 januari 2009

(Oorspronkelijke publicatie datum: 17-01-2009)

Op woensdag 21 januari 2009 vindt een informatiebijeenkomst plaats over de laatste stand van zaken rondom de IJsselsprong. Binnen dit project worden plannen gemaakt die betrekking hebben op het grondgebied van Brummen, Voorst en Zutphen. Voor het zomerreces dit jaar nemen de gemeenteraden en besturen van de samenwerkende partijen binnen de IJsselsprong een definitief standpunt in over de plannen. De integrale oplossing IJsselsprong wordt dan aangeboden aan de staatsecretaris en minister, die naar verwachting in de zomer van 2009 een beslissing nemen of het IJsselsprongplan zoals de regio dat wenst kan worden uitgevoerd.

De informatieavond van woensdag 21 januari vindt plaats in de Hanzehof aan de Coehoornsingel 1 in Zutphen en begint vanaf 19 uur. Meer informatie over deze bijeenkomst en de plannen voor een integrale gebiedsoplossing voor de hele regio vindt u op de website www.ijsselsprong.info. Of lees hier de officiele aankondiging.

In de eerste week van januari heeft het college van B&W van Brummen de gemeenteraad geïnformeerd over de diverse voorkeursvarianten die betrekking hebben op de overstromingsfrequenties voor Cortenoever en Voorsterklei. Voor zowel Cortenoever als Voorsterklei gaat het college voor een variant die uitgaat van een overstromingsfrequentie van 1 op 25 jaar. Eén van de uitgangspunten die bij de verdere uitwerking aandacht moet krijgen volgens het college is de optimalisatie van de gebieden en de lange termijn (water)opgave. Andere onderdelen die onderdeel uit maken van de alles in een keer-aanpak zijn infrastructuur, natuurontwikkeling en de regionale woningbouwopgave.

De komende maanden wordt door de samenwerkende partijen hard verder gewerkt aan de Alles in een keer-aanpak van de IJsselsprong. Op 21 januari worden belangstellenden in de Hanzehal geïnformeerd over de laatste stand van zaken.