Politie Limburg-Noord

Uitnodiging voor ondernemersbijeenkomsten roofovervallen Limburg-Noord


Datum: 19-01-2009
Tijd bericht: 13:57
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord nodigt de media uit om ondernemersbijeenkomsten in het kader van roofovervallen bij de te wonen. Onderstaande uitnodiging is naar ondernemers in Noord- en Midden-Limburg verstuurd.

17 roofovervallen in drie weken: Bent u de volgende?

Geachte ondernemers,

Naar aanleiding van de explosieve stijging van het aantal roofovervallen in Noord- en Midden-Limburg de laatste weken, organiseert de politie Limburg-Noord, in samenwerking met de Kamer van Koophandel en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel twee informatiebijeenkomsten voor ondernemers. Beide avonden zullen in het teken staan van de bestrijding van roofovervallen. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 21 januari in de Oranjerie in Roermond voor de ondernemers in het politiedistrict Midden-Limburg en maandag 26 januari in De Witte Hoeve in Venray voor ondernemers in de districten Venlo en Venray. Beide bijeenkomsten starten om 19.00 uur en duren tot ongeveer 20.30 uur. Indien de datum in uw regio u niet uitkomt, bent u natuurlijk welkom op de andere avond.

Het doel van de avonden is om u als ondernemer op de hoogte te stellen van de extra maatregelen die de politie Limburg-Noord neemt om de roofovervallen te bestrijden. Daarnaast willen wij het belang aangeven van het uitwisselen van informatie bij de opsporing van overvallers. Tot slot krijgt u uitleg over door uzelf te nemen maatregelen.

Ondernemers uit de sectoren waarvan is gebleken dat deze vaker slachtoffer worden van roofovervallen zoals supermarkten, tankstations, snackbars en soortgelijke detailhandel worden in bijzonder uitgenodigd om naar de bijeenkomsten te komen.

Datum en tijdstip: woensdag 21 januari, 19.00 uur - 20.30 uur Locatie: Oranjerie in Roermond
Sprekers: Paul de Rooij, chef basiseenheid Roermond politie Limburg-Noord Will Houben: bestuurslid van het regionaal platform criminaliteitsbeheersing, directeur van het MKB Limburg Ton Meuwissen: adviseur bestrijding winkelcriminaliteit Hoofdbedrijfschap Detailhandel
Avondvoorzitter: Ruud Deenen, accountmanager Veiligheid & Bedrijfsleven politie Limburg-Noord Kosten:Geen

Datum en tijdstip: maandag 26 januari, 19.00 uur - 20.30 uur Locatie: De Witte Hoeve in Venray
Sprekers: Ronald Verheggen, districtschef Venray politie Limburg-Noord Gerard Berden: voorzitter Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord Limburg Ton Meuwissen: adviseur bestrijding winkelcriminaliteit Hoofdbedrijfschap Detailhandel Avondvoorzitter: Ruud Deenen, accountmanager Veiligheid & Bedrijfsleven politie Limburg-Noord Kosten:Geen

Ik nodig u van harte uit een van deze informatiebijeenkomsten bij te wonen.

Met vriendelijke groet,

Bryan Rookhuijzen
Korpschef politie Limburg-Noord