Ingezonden persbericht


Leidse Jazzweek

Officieel voor geopend!

Vanavond gaat de jazzweek dan eindelijk officieel van start. Afgelopen zaterdag heeft The Big Chris Barber Band groots uitgepakt om het Leidse publiek op te warmen. De Waag opent vanavond met twee swingende bands: The Auratones en Boogie Boy. De eerste avond van de jazzweek staat natuurlijk ook in het teken van de beruchte kroegentocht. Talloze kroegen hebben zich ingeschreven om kroegtijgers en muziekliefhebbers een geslaagde avond te bezorgen met live muziek.

De Nederlandse band The Auratones zullen om 20.30 uur het spits afbijten in de Waag. Deze band speelt soul-jazz met een vleugje latin en buitenlandse invloeden. De sterke jazzimprovisatie ondersteunt door een funky beat zullen de Waag op haar grondveste doen trillen. De band is opgericht in 1996 en heeft op vele festivals gestaan waaronder meerdere malen op het North Sea Jazz Festival. Vol overgave en humor zetten de heren een act neer, die hun goede reputatie als live band helemaal waarmaken.

Paul Ambach, alias Boogie Boy neemt om 22.45 uur het stokje over. Deze joviale blueszanger en pianist staat bekend om zijn uitbundigheid en duikt elk concert wel een keer van het podium. Hij heeft grote namen zoals BB King en John Lee Hooker begeleid en op onder andere het North Sea Jazz Festival en Antibes Jazz gespeeld. Dit feestbeest is een sensatie die je nog lang bij zal blijven.

De inmiddels welbekende kroegentocht maakt de openingsavond van de Leidse Jazzweek helemaal compleet. Op de website www.leidsejazzweek.nl wordt het programma van de kroegentocht bekend gemaakt en zijn er updates en toevoegingen aan het programma te vinden. Tevens is hier de volledige programmering van het festival te vinden en de kaartverkoop van de overige optredens. Kaarten voor de Leidse Jazzweek zijn in Leiden bij platenmaatschappij Velvet (Nieuwe Rijn 34) te bestellen of online bij Easyticket via de website www.leidsejazzweek.nl. Op de website van Easyticket staat tevens waar de kaarten nog meer in Nederland te koop zijn.

De Waag, 21 januari 2009:
The Auratones, van 20.30 tot 22.15 uu.
Officiële opening Leidse Jazzweek, van 21.00 tot 21.15 uur Boogie Boy, 22.45 tot 00.15 uur
Leidse Jazzweek 21 januari t/m 25 januari 2009