The Bank of New York Mellon stelt nieuwe directeur aan voor Frankrijk 21/01/2009 00:14

PR Newswire

PARIJS, January 20 /PRNewswire/ -- The Bank of New York Mellon Corporation, 's werelds toonaangevende leider op het gebied van vermogensbeheer en open bewaarneming van effecten, maakt bekend Michael Beraha te hebben benoemd tot vertegenwoordiger in het kantoor in Parijs en directeur voor Frankrijk.

Beraha vervangt Michel Sidier, die in september als regio-directeur naar Istanbul is overgeplaatst.

Beraha zal via alle bedrijfslijnen nauw samenwerken teneinde het merk The Bank of New York Mellon en zijn producten en diensten aan te prijzen bij klanten in Frankrijk. Hij zal er met name voor zorgen dat klanten het volle voordeel genieten van de leidende positie die het bedrijf heeft in zijn brede aanbod van producten en diensten. Als vertegenwoordiger en directeur voor dit land zal hij ervoor zorgen dat het bedrijf voldoet aan de regelgeving voor de Franse markt.

Beraha werd in 2005 aangesteld door The Bank of New York Mellon en zijn vorige rol was directeur Klantenzaken waarbij hij verantwoordelijk was voor de handelaar-makelaarsbranche in continentaal Europa. Voordat hij bij het bedrijf in dienst trad, vervulde Beraha verschillende functies bij Clearstream Banking. Hier droeg hij onder andere landelijke
verantwoordelijkheid voor verkoop en relatiebeheer in Ierland en wereldwijd voor een aantal grote bewaarderrelaties van Clearstream.

Beraha groeide op in Italië en het Prinsdom Monaco en heeft zijn opleiding genoten aan het Queen Mary College van de Universiteit van Londen waar hij zijn Bachelordiploma heeft behaald in European Business en Hispanic Studies. Op dit moment rondt hij een MBA aan de Cass Business School in Londen af, gespecialiseerd in Finance en International Management.

Woody Kerr, mede-voorzitter van Europa, het Midden-Oosten & Afrika bij The Bank of New York Mellon, zegt: "The Bank of New York Mellon heeft al 45 jaar een kantoor in Parijs en we zijn nu meer dan ooit betrokken bij de Franse markt. Onder Michaels leiding blijven we gericht op het leveren van innovatieve oplossingen aan klanten waarmee deze met succes de ingegewikkelde wereldwijde financiële markt op kunnen gaan."

Kerr voegt hieraan toe: "Ik wil ook graag Michel Sidier bedanken. Zijn leiderschap is heel belangrijk geweest voor het succes en de groei van ons bedrijf in Frankrijk gedurende de afgelopen zeven jaar. We wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe functie in Istanbul."

The Bank of New York Mellon wordt reeds sinds 1963 door een kantoor in Parijs vertegenwoordigd.

Opmerkingen voor redacteuren
The Bank of New York Mellon Corporation is een wereldwijd bedrijf dat in 34 landen, in ruim 100 markten, financiële diensten aanbiedt die zijn klanten helpen bij het beheren en onderhouden van hun financiële activa. Het bedrijf biedt zijn toonaangevende financiële diensten aan aan instituten, bedrijven en vermogende particulieren, waarmee het hen voorziet van ongeëvenaard activabeheer, vermogensbeheer, activadiensten, emittentendiensten, clearingsdiensten en schatkistdiensten door een wereldwijd klantgericht team. Het heeft US$ 22,4 biljoen aan activa in bewaring en beheer, circa US$ 1,1 biljoen aan activa in beheer en onderhoudt circa US$ 12 biljoen aan uitstaande schulden. Meer informatie is te vinden op bnymellon.com.

Tim Steele van The Bank of New York Mellon Corporation, +44-20-7163-5850, tim.steele@bnymellon.com






-