Gemeente Lingewaard


Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op de Inspraakverordening van de gemeente Lingewaard bekend dat de concept stedenbouwkundige visie revitalisering Pannenhuis I van donderdag 18 december 2008 tot en met donderdag 29 januari 2009 voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage ligt in het gemeentehuis van Huissen. De concept stedenbouwkundige visie kunt u tevens vinden op de website van de gemeente.

Op donderdag 22 januari 2009 is in zalencentrum de Valom een inspraakavond gepland.

Deze avond begint om 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst wordt een presentatie van de visie gegeven. Iedereen is van harte welkom.

In het door de gemeenteraad vastgestelde economisch beleidsplan is het beleidsvoornemen opgenomen om verouderde bedrijventerreinen in de gemeente Lingewaard te revitaliseren. Een start wordt gemaakt met het terrein Pannenhuis I. Voor het oudste gedeelte van het bedrijventerrein, gelegen tussen Nijverheidsstraat en Handelsweg is door adviesbureau Imoss uit Amersfoort een concept stedenbouwkundige visie opgesteld. Het voornemen is om deze stedenbouwkundige visie vast te laten stellen door de gemeenteraad. Na het vaststellen van de visie zal een uitvoeringsprogramma worden opgesteld. De gemeente wil ondernemers, vastgoedeigenaren/huurders en bewoners nadrukkelijk betrekken bij de verdere planuitwerking en uitvoering. Revitaliseren van bedrijventerreinen is namelijk niet alleen een verantwoordelijkheid van overheden, maar vooral ook van direct betrokkenen. Die hebben elkaar nodig.

De stedenbouwkundige visie zal het toekomstig toetsingskader vormen voor belangstellenden, die plannen hebben in het te revitaliseren gebied. Op basis van een analyse (ligging, functies, ontsluiting, bebouwing, groen en water en erfafscheidingen) benoemd Imoss sterke en zwakke punten van het huidige terrein. Vervolgens worden enkele modellen gepresenteerd hoe de toekomstige situatie er uit zou kunnen zien. Verder worden er randvoorwaarden benoemd en aandacht besteed en de beeldkwaliteit en mogelijke ontwikkelingsstrategie.

Binnen de termijn van de ter inzage legging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn/haar mening over de concept stedenbouwkundige visie kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Van de ingekomen reacties wordt een verslag gemaakt. Met vragen kunt u terecht bij de heer H. Korfage van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling, mailadres: H.Korfage@lingewaard.nl