KNHS


Presteren kun je leren
16 december 2008
Rico Schuijers

ERMELO (KNHS) Op donderdagavond 22 januari 2009 verzorgt sportpsycholoog Rico Schuijers een interessant rondje educatie over Presteren kun je leren.

Iedere wedstrijdruiter herkent dit probleem. Thuis in de training lukken de oefeningen prima en loopt je paard fijn. Vol vertrouwen ga je naar de wedstrijd, maar op het wedstrijdterrein merk je dat het paard of dat je zelf zenuwachtig bent. De proef loopt niet zoals gepland. Dat het rijden op de wedstrijd niet naar wens verloopt kan een mentale oorzaak hebben.

De oorzaak van tegenvallende wedstrijdresultaten wordt door ruiters vaak gezocht in de omstandigheden. De accommodatie is niet optimaal, de weeromstandigheden zijn slecht, het programma loopt uit of het paard wil niet meewerken. Maar vaak is het gewoon je eigen prestatiedrang die in de weg zit. Met behulp van mentale training werk je aan een voor jou optimale mentale situatie om te kunnen presteren. Rico zal de aanwezigen uitleggen op welke manier paardensporters in mentaal opzicht tot een beter sportresultaat kunnen komen. Kortom een leerzame avond voor wedstrijdruiters.

Het rondje educatie wordt gehouden in de foyer van het KNHS-centrum en begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur en de entree is 12,-- per persoon. Wil je de avond bijwonen, dan kan je je van tevoren aanmelden per e-mail accommodaties@knhs.nl of per fax (0577) 40 17 25.