Platform Biologica


Amsterdam Hoofdstad van de Smaak 2009
11 december 2008

De landelijke organisatie van de Week van de Smaak heeft Amsterdam uitgeroepen tot de Hoofdstad van de Smaak 2009. Het centrale thema van Amsterdam wordt Stad van de Duizend-en-Eén Smaken, een verwijzing naar de vele culturen die de stad rijk is. In samenwerking met Proeftuin Amsterdam zullen vele tientallen activiteiten worden georganiseerd in en om Amsterdam die hun hoogtepunt beleven tijdens de Week van de Smaak van 20 t/m 27 september 2009.

Zwolle, de vorige Hoofdstad van de Smaak (2008), geeft op 22 januari de fakkel door aan Amsterdam. E.e.a. vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle, op donderdag 22 januari rond 11 uur. Het decor van de fakkeloverdracht wordt gevormd door de BioVak 09, de jaarlijkse beurs voor ondernemers in de primaire sector.

Tijdens de afgelopen Week van de Smaak (22 t/m 28 september 2008) heeft Zwolle laten zien hoeveel zij te bieden heeft op het gebied van pure producten en authentieke smaken. Er werd o.a. een Dinner in the Sky georganiseerd en een superstreekmarkt met heerlijke producten uit de directe omgeving van de stad.

Het activiteitenprogramma van Amsterdam is nog under construction en wordt op 22 januari gepresenteerd. Zeker is al dat het landelijke openingsevenement in de Hoofdstad plaatsvindt. Zie ook

www.weekvandesmaak.nl

De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Biologica, smaakambassadeur Pierre Wind, Euro-Toques, Slow Food Nederland, Kunsthal Rotterdam en Streekeigen Producten Nederland. Het evenement wordt komend jaar o.a. mogelijk gemaakt door: Ministerie van VWS, VSBfonds, Provincie N-Brabant, Stuurgroep LIB.