Gemeente Heumen

Openbare avond Het Lierdal

Op 22 januari 2009 is de derde openbare avond over de gebiedsvisie Het Lierdal. De avond start om 19.30 uur in Villa Bergzicht/de Raaf te Heumen. Buro LOS presenteert gebiedsvisie het Lierdal op basis van de resultaten van het gebiedsproces. De avond is bedoeld voor betrokkenen, omwonenden en belangstellenden.

Het gebiedsproces startte op 28 maart 2008 met de ondertekening van de intentieovereenkomst tussen de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar. In de Intentieovereenkomst is de samenwerking tussen de beide gemeenten vastgelegd met als doel het komen tot een duurzame gebiedsvisie voor het Lierdal. Ondertussen zijn onder begeleiding van buro LOS een klankbordgroep met maatschappelijke organisaties, een afvaardiging van grondeigenaren en gemeentelijke projectleiders en ambtenaren diverse keren bijeen gekomen om mee te denken over de toekomst van het Lierdal.

Op 22 januari wordt de uitkomst van het gebiedsproces aan u voorgelegd. Uw inbreng van 22 januari wordt betrokken bij het besluitvormingsproces over de gebiedsvisie in de stuurgroep in februari 2009. In deze stuurgroep zitten o.a. de verantwoordelijk wethouders van beide gemeenten. Zij toetsen of het gebiedsproces goed doorlopen is, of met de inbreng van betrokkenen zorgvuldig wordt omgegaan en of aan de opgave is voldaan. Hierna volgt besluitvorming door beide Colleges van b&w en de gemeenteraden. U kunt zich aanmelden voor de openbare avond op 22 januari. Aanmelden graag voor 20 januari 2009 via email awintjes@heumen.nl en luc.vandoesum@mookenmiddelaar.nl. Indien u niet beschikt over email kunt u bellen naar 06-30140998. Meer info www.hetlierdal.nl