Gemeente Stadskanaal

Loket team ruimte gesloten

Donderdag 22 januari 2009 is het loket van het team Ruimte (bouw, milieu en bijzondere wetten) in het gemeentehuis van 9.00 tot 12.00 uur gesloten. De medewerkers van het team zijn dan ook niet telefonisch bereikbaar.

Informatiebijeenkomst voor besturen van sportverenigingen

Op donderdag 22 januari om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst voor de besturen van alle sportverenigingen in de gemeente Stadskanaal. Deze informatiebijeenkomst gaat over het vernieuwde tarieven- en subsidiebeleid en wordt gehouden in het Best Western Hotel in Stadskanaal.

Tijdelijk vaarverbod wegens ijsgang

Wegens ijsgang geldt met onmiddellijke ingang een vaarverbod voor de waterschapskanalen in het Gronings deel van het waterschap Hunze en Aa's. Voor de gemeente Stadskanaal betreft het de kanalen, het Pekelerhoofddiep, het Stadskanaal, het Mussel-A-kanaal en het Ruiten-A-kanaal.

Het vaarverbod is nodig wegens ijsgang en ter voorkoming van schade door het scheepvaartverkeer aan de oevers, waterkeringen of andere waterstaatswerken. Het verbod houdt ook verband met bescherming van de ijsvloer voor schaatstochten.

Het tijdelijk vaarverbod betekent niet dat het veilig is zich op het ijs te begeven. Dit is en blijft altijd ieders eigen verantwoordelijkheid.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 19 december 2008 tot 9 januari 2009 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Krommewijk 17, het bouwen van een woning met garage, d.d. 23 december

* Hoofdkade 72, het uitbreiden van een woning, d.d. 5 januari
* Willem Drenthlaan 9, het uitbreiden van een woning, d.d. 7 januari
* Hoofdkade 114, het slopen van een woning en voormalig slagerij, d.d. 7 januari

* Semsstraat 59, een aanlegvergunning voor het slopen van een bedrijfspand, d.d. 8 januari

* Geert Teisstraat 23, het uitbreiden van een woning, d.d. 8 januari

Musselkanaal

* Sluiskade 99, het uitbreiden van een woning, d.d. 22 december
* Marktstraat 12, het verwijderen van asbesthoudende beplating, d.d. 22 december

* Marktstraat 66 tot en met 68, het slopen van winkelpanden en bovenwoningen, d.d. 23 december

* Havenkade 1, het uitbreiden van een woning met garage, d.d. 24 december

* Havenkade 1, het slopen van een garage, d.d. 24 december
* Weigeliastraat 25, het bouwen van een woning, d.d. 6 januari

Onstwedde

* Kampweg 3, het bouwen van een jongveestal en werktuigenloods, d.d. 23 december

* Wessinghuizerweg-hoek Kempkebosweg ong., het plaatsen van een kunstwerk, d.d. 23 december

Mussel

* Ondersteveenweg 2, het plaatsen van een dakkapel, d.d. 5 januari
* Molenstraat 55, het vernieuwen van de gevels van het soosgebouw, d.d. 7 januari

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Verleende bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij onder gebruikmaking van een ontheffingsprocedure conform artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* De heer F. Boerma, voor het tijdelijk plaatsen van een woonunit, plaatselijk bekend Kopstukken 31 in Mussel, d.d. 8 januari 2009.

Belanghebbenden kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Voor nadere informatie over deze plannen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team ruimte, de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:

Maatschap Buirs - Sterenborg, Oosterstraat 72 te Stadskanaal:
* inzake een opslag vaste mest op de locatie plaatselijk bekend (aan de) 2e Barlagerweg in Onstwedde, kadastraal bekend Onstwedde, sectie T, nummer 405

* inzake een opslag vaste mest op de locatie plaatselijk bekend (aan de) 1e Barlagerweg in Onstwedde, kadastraal bekend Onstwedde, sectie T, nummers 219 en 396

* inzake een opslag vaste mest op de locatie plaatselijk bekend (aan de) Dwarsweg in Stadskanaal, kadastraal bekend Onstwedde, sectie W, nummer 549

* inzake een opslag vaste mest op de locatie plaatselijk bekend (aan de) Blekslage in Onstwedde, kadastraal bekend Onstwedde, sectie W, nummer 2126

* inzake een opslag vaste mest op de locatie plaatselijk bekend (aan de) Horsten in Musselkanaal, kadastraal bekend Onstwedde, sectie W, nummer 2148.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze meldingen (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de meldingen zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis tot en met 26 februari 2009.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben ontheffing te verlenen aan:
* De heer G.L. Rozijn, voor het tijdelijk plaatsen van een woonunit, op het perceel plaatselijk bekend als Scheepswerfstraat 38 in Stadskanaal.

Ontheffing wordt gevraagd volgens artikel 3.22 lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening. De stukken liggen ter inzage bij het team ruimte, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 14 januari tot en met 26 februari 2009 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Uitwegvergunningen

Op 7 januari 2009 is de volgende uitwegvergunning verleend:

Stadskanaal

* Spoorstraat 75

Bezwaren tegen dit besluit kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 13 januari 2009