Gemeente Hilversum

Een leven lang leren

publicatiedatum: woensdag 14 januari 2009

`Leven Lang Leren' in raadhuis

Op donderdag 22 januari opent wethouder Ton Roerig de eerste bijeenkomst in Nederland van deelnemers aan het EU-onderwijsprogramma een `Leven Lang Leren' (2008 - 2010). Vanwege de vernieuwende en succesvolle aanpak op het gebied van volwasseneneducatie en onderwijs, zijn participanten in en journalisten met belangstelling voor deze onderwerpen van harte uitgenodigd. Plaats van handeling is het raadhuis, aanvang 15.00 uur.

Lerend partnerschap
Grundtvig is het onderdeel van het Leven Lang Leren programma dat zich richt op alle organisaties, instellingen en verenigingen die algemeen vormend onderwijs aan volwassenen verzorgen, ongeacht of zij behoren tot de formele, non-formele of informele sector. Deelnemers zijn onder meer afkomstig van ROCs, volksuniversiteiten, musea, bibliotheken, gevangenissen en welzijnsorganisaties. Een lerend partnerschap is een uniek programma, waarbij het proces voorop staat. De ervaringen en de samenwerking met Europese partners leveren de meerwaarde voor de organisatie op. In een Grundtvig lerend partnerschap wordt gedurende twee jaar met collega's uit andere Europese landen samengewerkt aan een project op het gebied van volwasseneneducatie.

Volwasseneneducatie
Initiatiefnemer van de bijeenkomst is Erik Robertson Coaching die namens Nederland aan het Grundtvig programma deelneemt. Erik Robertson Coaching en Corporate Health richt zich met name op volwasseneneducatie en onderwijs in de breedste zin van het woord. Aanmelding: erobertson@xs4all.nl (tel. 06 2489 9252) of via de gemeente Hilversum, tel. 035 6292871.