Jubileum congres 'Hoofdzaken' op 22 januari in Jaarbeurs te Utrecht

19/01/2009 12:21

Booij, Klusman en Van Bruggen

Jubileum congres 'Hoofdzaken' op 22 januari in Jaarbeurs te Utrecht

Innovatiefonds Zorgverzekeraars steunt 10 jaar innovatief zorgonderzoek

Zeist, 19 januari 2009


-UITNODIGING AAN DE MEDIA-

Aanleiding

Miljoenen Nederlanders kampen met hoofdgerelateerde zorgvragen. Depressiviteit, dementie, jeugdpsychoses en chronische hoofdpijn zijn maar enkele voorbeelden. Er vindt gelukkig veel wetenschappelijk onderzoek plaats naar innovaties en verbeteringen, maar het Innovatiefonds Zorgverzekeraars steunt al tien jaar vooral praktische trajecten structureel met miljoenen euro's.

Jubileumcongres in de Jaarbeurs te Utrecht

Het fonds wil laten zien wat dit tot nu toe heeft opgeleverd. Op 22 januari a.s. vindt er in de Jaarbeurs in Utrecht een jubileumcongres plaats. Dit is gericht op de innovaties die het Innovatiefonds Zorgverzekeraars de afgelopen tien jaar heeft ondersteund. Er zijn reeds 1000 aanmeldingen en dagelijks komen er nieuwe bij. Er zijn tal van prominente gasten, ondermeer Minister Maria van der Hoeven, zij is politiek en persoonlijk nauw bij het onderwerp betrokken.

Innovatiefonds maakt nieuw groot project bekend

Op het congres maakt het fonds een nieuw groot zorginnovatieproject bekend dat het fonds dit jaar fors zal ondersteunen met enkele miljoenen euro's. Ook hierbij staat een belangrijke hoofdzaak centraal.

Mysterie guest en orkest

Een zeer bekende Nederlander zal tijdens het plenaire deel van de dag een kort verrassingsoptreden verzorgen. Daarnaast treedt het Amsterdam Symphony Orchestra voor de aanwezigen op.

In één dag bent u op de hoogte van de laatste innovaties in de zorg!

Maar er is meer, want tijdens het congres hoofdzaken zoomen we in op de actualiteit:

De laatste presentaties en stand van zaken rondom innovatieve verbeteringen in de zorg voor dementerenden, het bevorderen van zelfmanagement van chronisch zieken, het voorkomen van de problemen met agressieve jongeren in de grote steden, het voorkomen van het gebruik van vrijheidsbeperkende middelen in de verpleging, zodat dodelijke ongelukken met het vastbinden, of isoleren van patiënten wordt verminderd, de ongekende mogelijkheden van digitale consulten en zorgverlening via het internet, nieuwe methodes van depressiepreventie, zodat in de toekomst niet langer 1 miljoen mensen in ons land antidepressiva nodig hebben en nog veel meer.

Daarnaast zijn er meer dan zestig workshops en lezingen, een uitgebreide informatiemarkt, een filmprogramma en interviews. Voor de professionals zijn accreditatiepunten beschikbaar. Deze bijeenkomst is bestemd voor patientenorganisaties, verpleegkundigen en verzorgenden, potentiele aanvragers, medisch specialisten en huisartsen, mantelzorgers, beleidsmedewerkers, bestuurders, politici en alle anderen die zich betrokken voelen bij de zorg.





http://www.innovatiefondszorgverzekeraars.nl