Universiteit van Amsterdam

Nieuw centrum moet ondernemerschap studenten stimuleren Job Cohen: 'Ondernemerschap belangrijk voor onze stad'

Op donderdag 22 januari opent Job Cohen het Centrum van Amsterdamse Scholen voor Entrepeneurship (CASE). Met dit initiatief willen de vier instellingen voor hoger onderwijs in Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam (UvA), Hogeschool INHolland, de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Vrije Universiteit (VU) ondernemerschap onder Amsterdamse studenten stimuleren. Het centrale thema van de bijeenkomst is 'Ondernemen kun je leren?!'.

Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, en Maria van der Hoeven (video-boodschap), minister van Economische Zaken, houden bij de opening een speech over het belang van ondernemerschapsonderwijs.

Cohen gaat in zijn openingstoespraak in op het belang voor Amsterdam van onderwijs in entrepeneurship. 'Ondernemerschap is erg belangrijk voor onze stad. Naast het adviseren van startende ondernemers, het beschikbaar stellen van microfinanciering en de bouw van kleinschalige bedrijfsruimte hechten wij belang aan het stimuleren van ondernemerschap bij studenten. Dit sluit aan bij de Topstadambitie om de positie van Amsterdam als internationale kennisstad te versterken.'

Rinnooy Kan neemt de huidige financiële crisis als voorbeeld om het belang van CASE te onderstrepen. 'Over het algemeen moeten we in Nederland ondernemender leren zijn, als ondernemer maar ook in andere hoedanigheden. Dat geldt ook in tijden van crisis: we moeten niet bij de pakken neer zitten maar juist extra alert zijn op nieuwe kansen. Meer aandacht voor ondernemen in het onderwijs is onontbeerlijk voor zowel de kwaliteit van ondernemerschap, als wel om animo ervoor te vergroten.'

Het openingsprogramma bestaat verder uit een discussie onder leiding van internetondernemer Arko van Brakel. Hij zal het gesprek aangaan met onder anderen Annemarie van Gaal (ondernemer), Peter van Gorsel (HvA) en Mirjam van Praag (UvA-hoogleraar Ondernemerschap en Organisatie) rondom het thema Ondernemen kun je leren?!.

Over CASE

De Amsterdamse partners willen met CASE ondernemerschap onder alle Amsterdamse studenten stimuleren. Daarnaast wil het centrum voor entrepeneurship vanuit het hoger onderwijs in nauwe samenwerking met ondernemers en bedrijven het ondernemingsklimaat in Amsterdam versterken. CASE wordt ondersteund door de Gemeente Amsterdam (Topstad), de Kenniskring, de Kamer van Koophandel, Jong MKB Nederland, de ministeries van Economische Zaken en OCW, en een netwerk van ondernemers en bedrijven.

Tijd, locatie en deelname


donderdag 22 januari 2009, 15.30 uur

Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam

U kunt zich aanmelden via www.case-amsterdam.nl.

Toegang vrij.



Universiteit van Amsterdam