Gemeente Leidschendam-Voorburg


Leesbevordering voor peuters en kleuters

20 januari 2009 - Op donderdag 22 januari geeft wethouder Zwartepoorte om 9:00 uur het startschot voor het project 'Leesbevordering bij jonge kinderen'. Op peuterspeelzaal De Bereboot en basisschool De Driemaster in Voorburg reikt de wethouder daarvoor leskisten uit. De gemeente bevordert het lezen met jonge kinderen om onderwijsachterstanden te bestrijden en taalontwikkeling te stimuleren. Samen met de bibliotheek Leidschendam-Voorburg is dit project opgestart.

In de leskisten zitten onder andere prentenboeken die aansluiten bij de thema's die op de peuter- en kleutergroepen aan bod komen. Bijvoorbeeld de thema's Knuffels, Brr wat is het koud, Aankleden en Op Reis.

Het leesbevorderingsproject voor kinderen tussen 2 en 6 jaar combineert het gebruik van prentenboeken en de internetsite www.bereslim.nl. Hierop zijn digitale prentenboeken te vinden die aansluiten op bestaande prentenboeken. De leskisten zijn een vervolg op de "Sintpakketten" die begin december door de wethouder zijn uitgereikt.

In totaal zullen ongeveer 600 kinderen met het project worden bereikt. Overige deelnemende scholen en peuterspeelzalen zijn: De Margrietschool, Peuterhof, Peuteroase, Luchtballon en Parachute, Ballon, De Springplank, Peutersprong, Peuterpiramide, Bereboot, Peuterparadijs, De Trampoline, De Dijsselbloem en Lydie Plate.