Gemeente Deurne


Eerste paslezer voor achteraf betaald parkeren
Deurne Pas

Op donderdag 22 januari onthult wethouder Nicole Lemlijn de eerste paslezer voor het achteraf betaald parkeren in Deurne. Tevens presenteert zij die dag het ontwerp van de Deurnepas.

De Deurnepas wordt op 27 maart ingevoerd en geeft Deurnenaren toegang tot meerdere gemeentelijke diensten. Een belangrijke toepassing van de pas is het achteraf betaald parkeren.

De Deurnepas

De Deurnepas is een persoonlijke pas die eenmalig kosteloos aan iedere inwoner van Deurne wordt verstrekt. Met de Deurnepas kunnen Deurnenaren gebruik maken van verschillende gemeentelijke en aanverwante diensten. Vanaf 27 maart gaat het om achteraf betaald parkeren en voor vergunninghouders toegang tot het voetgangersgebied achter de verzonken palen en het niet openbare gedeelte van parkeergarage Wolfsberg.

Het is de bedoeling dat in een latere fase aan de Deurnepas nog andere toepassingen worden toegevoegd zoals de milieustraat, ondergrondse afvalcontainers, de Plustaxi en dergelijke.

Met de winkeliers wordt op dit moment gesproken over mogelijkheden om aan de Deurnepas klantenacties te verbinden.

Achteraf betalen

Op 27 maart wordt in Deurne dus achteraf betaald parkeren ingevoerd. En dat betekent een extra service voor de bezoekers van het centrum van Deurne, waarvoor de winkeliers van Deurne al jaren pleiten.

Uit onderzoek* blijkt dat het een van de grootste parkeerergernissen is, dat je van te voren moet bedenken hoe lang je wil parkeren. Omdat dit lastig is, betaalt de helft van de mensen teveel. Bij elkaar komt dit in Nederland neer op meer dan drie miljoen euro per week.

Met achteraf betaald parkeren, betaal je exact de tijd die je geparkeerd hebt. En betaal je dus nooit teveel. Bovendien hoef je nooit meer snel uit een winkel weg te lopen omdat de parkeermeter afloopt. En geen risico op een bon omdat je te laat bij je auto terug bent.

Voor het achteraf betaald parkeren kan de gebruiker zich aanmelden bij een website. Hier zijn weliswaar kosten aan verbonden, maar dan kun je ook meteen in andere steden, zoals Eindhoven en Nijmegen, achteraf betaald parkeren.