Gemeente Bernheze


Convenant Duurzaam Bouwen ondertekend

Op 22 januari 2009 ondertekent wethouder E. Daandels namens de gemeente Bernheze samen met gemeenten en woningcorporaties, architecten, bouwbedrijven en projectontwikkelaars in de regio het Convenant Duurzaam Bouwen Noordoost Brabant 2009-2012.

Het Convenant Duurzaam Bouwen is het resultaat van samenwerking tussen de gemeenten in de regio Noordoost Brabant, de woningcorporaties en bouwbedrijven. Met het afsluiten van dit convenant willen deze partijen realiseren dat alle nieuwbouw en renovaties in de woningbouw duurzaam worden uitgevoerd. Ook voor particulieren die een huis gaan bouwen is het convenant een belangrijke leidraad.

Duurzaam bouwen richt zich met name op het toepassen van verantwoorde materialen, zuinig omgaan met energie en water en het creëren van een gezond binnenklimaat. Voor het slagen van het convenant is het cruciaal dat duurzaamheid wordt verankerd in de werkwijze van gemeenten, woningcorporaties en bouwbedrijven. De doelstelling van het convenant Duurzaam Bouwen luidt:
Duurzaamheid moet een vanzelfsprekend onderdeel zijn van bouwen en renoveren in de regio Noordoost Brabant.

Meer informatie over het convenant en achtergrondinformatie over duurzaam bouwen is vanaf 23 januari 2009 te vinden op www.rmb.nl/dubo.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket