Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht, 22-01-2009

Doorrijden na ongeluk

AMERSFOORT De politie is op zoek naar getuigen van een ongeluk op de kruising van de Nijverheidsweg Noord en de Zwaaikom. Het ongeluk vond plaats op maandag 19 januari, tussen 11.15 en 11.25 uur.

Een 22-jarige fietser uit Huizen reed over de Nijverheidsweg Noord, en wilde rechtdoor rijden. Op dat moment sloeg een zwarte Fiat Seicento rechtsaf, waardoor de fietser tegen de bijrijderskant van de auto aan klapte. De bestuurder van de Fiat is doorgereden. In eerste instantie leek het slachtoffer in orde, maar later werd een gat in zijn achterhoofd geconstateerd. Deze is in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort gelijmd.

Het slachtoffer is geholpen door de bestuurder van een groene Toyota Corola, die vanaf de Zwaaikom aan kwam rijden. De politie komt graag in contact met deze man, de bestuurder van de zwarte Fiat Seicento, of andere getuigen. Deze kunnen zich melden bij de politie van district Eemland Zuid, op het nummer 0900 8844.

Jongens beboet voor inbraakpoging

AMERSFOORT Woensdagavond omstreeks 19.45 uur kreeg de politie een melding binnen, omdat een bewoner van de Van Bemmelstraat dacht dat drie jongens bij hem probeerden in te breken. Hij hoorde containers omvallen, en toen hij poolshoogte kwam nemen, renden de drie hard weg. Hij kon de jongens nog in de kraag vatten en wachtte op de politie, waar de jongens zijn aangehouden. De jongens, 14 jaar uit Amersfoort, 15 jaar uit Hoorn en 16 jaar uit Baarn, verklaarden aan het spelen te zijn, waarbij zij containers omgooiden. Twee jongens zijn naar huis gestuurd met een straf die afgehandeld wordt door Bureau HALT. De 15-jarige jongen uit Hoorn krijgt wel een boete. De ouders van de jongens zijn op de hoogte gesteld van het incident.