Gemeente Middelburg

Plannen voor Havendijk en Punt

Havendijk en Punt gaan in de tweede helft van dit jaar op de schop. De weg wordt compleet anders ingericht. Er komt ondermeer een vrijliggend fietspad, een parallelweg voor bestemmingsverkeer en fietsers en een voetpad onderlangs de dijk.

Het inrichtingsplan is in juli 2008 ter inzage gelegd. Daarop kwam een aantal zienswijzen binnen, die vooral betrekking hadden op het verminderen van het aantal parkeerplaatsen. Met wat passen en meten zijn extra parkeerplaatsen ingepast. Het aantal parkeerplaatsen na aanpassing van de weg blijft nu gelijk aan de huidige situatie.

Werk aan de winkel

Het college van burgemeester en wethouders heeft de aangepaste plannen goedgekeurd en vrijstelling verleend op het bestemmingsplan. Niemand heeft hiertegen bezwaar aangetekend. Daarom is de vrijstelling op het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. De gemeente gaat nu concreet aan de slag om de werkzaamheden voor te bereiden. De komende maanden gebruikt de gemeente om een kapvergunning aan te vragen, technische tekeningen te maken en een aannemer te selecteren.

Havendijk tijdelijk zonder bomen

Om ruimte te maken voor de aanpassing, is het nodig dat bomen langs Havendijk gerooid worden. Dit geldt ook voor een aantal bomen langs de Oostperkweg, vooral in de bocht. Ook drie abelen bij de parkeervakken langs de Punt verdwijnen. Uiteraard komen er ook weer nieuwe bomen terug. De gemeente kiest daarbij voor essen. Deze worden waarschijnlijk aangeplant in het voorjaar van 2010. Begin januari is de kapvergunning aangevraagd. Als de vergunning verleend is, melden we dat in de Faam, onder het kopje âOfficiële publicatiesâ.

Meer weten?

Op deze site leest u wat er precies gaat veranderen op Havendijk en Punt. U kunt ook een bezoekje brengen aan het infocentrum N57 aan de Kleverskerkseweg. Dit is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur. Ook elke eerste zaterdag van de maand kunt u er terecht, van 13.00 tot 17.00 uur.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl