Medaille-uitreiking kleine missies

Honderdvijftig militairen van Koninklijke Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee ontvangen vrijdag 23 januari de Herinneringsmedailles voor Vredesoperaties voor hun deelname aan diverse kleinere militaire missies op de Balkan, in Afrika en in Azië. Luitenant-generaal Rob Bertholee, commandant Landstrijdkrachten, reikt de medailles uit. De ceremonie vindt plaats in sporthal Merwestein in Nieuwegein.

De te decoreren militairen hebben onder meer deel uitgemaakt van de EU-missie in Bosnië-Herzegovina, van het hoofdkwartier van ISAF (Kabul), het Regionaal Commando in Zuid-Afghanistan (Kandahar), de NAVO-trainingsmissie in Irak en de EU-missie in Tsjaad. Ook worden voor het eerst herinneringsmedailles uitgereikt voor militairen die deelnamen aan de UNAMID-missie in Darfur.

Onder hen bevinden zich de generaals Jouke Eikelboom en Harm de Jonge. Generaal-majoor Harm de Jonge krijgt de medaille opgespeld voor zijn werk als plaatsvervangend Regionaal Commandant in het zuiden van Afghanistan. Dit commando in Kandahar stuurt alle operaties in Zuid-Afghanistan, waaronder die in de provincie Uruzgan. Generaal-majoor Jouke Eikelboom was tijdens zijn uitzending hoofd luchtoperaties op het hoofdkwartier van ISAF in Kabul.

Noot voor redacties (