Overname door Sdu Uitgevers geen Incident

22/01/2009 10:15

SDU Uitgevers b.v.

Vanaf 2009 heeft Sdu Uitgevers de exploitatie van het vakblad Incident en de daarbij behorende website Incident online (www.incidentonline.nl) overgenomen. Sam van Oostrom, CEO van Sdu Uitgevers, tekende hiervoor samen met Jeroen Zaunbrecher van Incident.

Marktleiderspositie versterkt

Incident is een multidisciplinair vakblad voor hulpverleners en sluit naadloos aan bij de al bestaande uitgaven van de business unit Openbaar Bestuur van Sdu Uitgevers: Brand?, GRIP4 en Chemiezone met Chemiekaarten. Met de overname van Incident voorziet Sdu Uitgevers in de belangrijkste informatiebehoefte op management- en uitvoeringsniveau van alle hulpverleningsdiensten. Dit portfolio geeft Sdu Uitgevers een stevige marktleiderspositie op de markt van product- en personeelsadvertenties voor deze doelgroep.

Succesvolle start voor Incident online

Incident verschijnt 10 maal per jaar in een oplage van ruim 6.250 exemplaren. De website www.incidentonline.nl is 1 februari 2008 gestart en trekt nu al meer dan 25.000 bezoekers per maand. Een succesvol begin om op door te bouwen!

Exclusief mediapartner van IVIC en IVVP

Dankzij de overname van Incident is Sdu Uitgevers tevens exclusief mediapartner van de tweejaarlijkse vakbeurzen: IVIC (Internationale Vakbeurs voor Incidentmanagement Crisisbeheersing & Rampenbestrijding) en IVVP (Internationale vakbeurs voor Politie en Defensie). Beiden vakbeurzen vinden voor het eerst weer vier dagen lang in mei 2009 plaats op de voormalige Vliegbasis Valkenburg in Katwijk.

Overname past in uitgeefstrategie

De overname van Incident past in de uitgeefstrategie van Sdu Uitgevers. Het afgelopen jaar heeft Sdu Uitgevers de positie op het gebied van vakinformatie, online én offline, met betrekking tot Openbaar Bestuur behoorlijk versterkt door de overnames van onder andere PM (hét magazine voor beslissers bij de overheid), GovWorks (aanbieder van E-government oplossingen) en Jobsrepublic (aanbieder van recruitment oplossingen voor de overheid en uitgever van onder andere GemeenteBanen.nl).

Naast de ontwikkeling in eigen beheer van de uitgaven re.Public en SC biedt Sdu Uitgevers hiermee een mooi portfolio van uitgaven op het gebied van Openbaar Bestuur en bouwt hiermee voort op de positie als uitgever van de Staatscourant.





http://www.incidentonline.nl




SDU uitgevers