Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 22-01-2009

Kettingbotsinkje

ABCOUDE Op woensdag 21 januari botsten op de A2 meerdere autos op elkaar. Eén bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 08.40 uur reed een 29-jarige automobilist uit Amsterdam over de Rijksweg A2 ter hoogte van Abcoude, komende uit de richting van Amsterdam. Voor hem reed een 28-jarige automobiliste uit Oostzaan, daarvoor een 31-jarige automobilist uit Amsterdam en daarvoor een 25-jarige Amsterdamse automobiliste. De 29-jarige automobilist zag te laat dat er door het verkeer voor hem werd geremd en dat zijn voorliggers tot stilstand kwamen. Hij botste op de auto van de Oostzaanse, zij werd op de auto van de 31-jarige Amsterdammer gedrukt en hij weer op de auto van zijn 25-jarige plaatsgenote.

De Oostzaanse automobiliste werd met nekklachten per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. Alleen de auto van de 25-jarige Amsterdamse verkeerde nog in rijdbare staat, de andere drie autos moesten worden weggesleept.

Onder invloed

BREUKELEN Een automobilist werd aan het begin van de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 januari aangehouden omdat hij te veel drank op had.

Rond 00.20 uur zagen agenten dat een automobilist op de Kerkbrink met zijn auto achteruit reed, vervolgens vooruit en daarna zijn auto op de laad/losplek parkeerde. Zij spraken hem aan en namen een blaastest bij hem af. Daaruit bleek dat hij te veel alcohol op had, waarna de man, 41 jaar oud en afkomstig uit Breukelen, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Breukelaar 510 ug/l, ruim meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Kwader en kwader

WOERDEN De bestuurder van een bestelbus kon het op woensdag 21 januari niet op prijs stellen dat hij werd bekeurd. Hij werd kwader en kwader.

Rond 19.55 uur zag een politieman dat een man met een bestelbus over de Straat van Gibraltar reed en daarbij niet handenvrij aan het bellen was. De agent gaf hem op de Europabaan een stopteken, maar de man reed door. Op de rotonde Steinhagenseweg moest hij stoppen, waarna de agent hem verzocht zijn bestelbus verderop aan de kant te zetten. De man, 46 jaar oud en afkomstig uit Linschoten, reageerde direct verbaal agressief, begon te schelden en te vloeken, maar zette zijn bus wel verderop aan de kant.

Hij stapte uit en liep naar de agent toe, om weer verbaal duidelijk te maken dat hij een bekeuring niet op prijs kon stellen. De agent liet zich niet van de wijs brengen, bleef rustig en verbaal correct. Het verzoek om zijn rijbewijs, maakte de verdachte er niet rustiger op. Hij bleek die niet bij zich te hebben en hij kon zich ook niet op een andere manier legitimeren. Daarop werd hij aangehouden. Toen de Linschoter vanwege zijn verbaal agressieve gedrag werd geboeid, bekoelde hij direct. Hij werd naar het politiebureau overgebracht.

Door een bekende van hem werd zijn paspoort ter legitimatie naar het politiebureau gebracht. De Linschoter kreeg bekeuringen voor het niet handenvrij bellen en het niet bij zich hebben van zijn rijbewijs. Hij verklaarde er moeite mee te hebben door het gezag te worden aangesproken op zijn gedrag. Vandaar zijn kwade reactie. De agent heeft hem in een uitgebreid gesprek duidelijk gemaakt dat de man dit gedrag moet veranderen, de Linschoter gaf toe dit zelf ook te beseffen.

Insluiper overlopen

ABCOUDE Op woensdagmiddag 21 januari werd een insluiper op heterdaad betrapt. Hij wist met zijn buit te ontkomen.

Op woensdagmiddag bevond een jonge vrouw zich in haar ouderlijke woning aan het Ds. Bleekerhof. Rond 13.00 uur hoorde zij gestommel vanuit de slaapkamer van haar ouders, terwijl zij wist dat er verder niemand thuis was. Zij ging kijken en zag dat een man op het terras bij een geopende raam van de kamer stond. Zij vroeg wat de man daar deed. Hij kwam met een wat onsamenhangend verhaal, liep met zijn fiets de tuin uit en reed weg. Later bleek dat de man sieraden uit de ouderlijke slaapkamer had gestolen.

Signalement:

Donker getinte man, rond de 50 jaar, kort zwart haar, rimpels in het gezicht, smalle jukbeenderen en smalle ogen. Hij droeg een zwarte halflange jas en een lichtkleurige joggingbroek. Hij had een gestreept petje om met de klep omhoog, de strepen waren onder andere rood/wit. De man reed op een zwarte damesfiets met zwarte fietstassen, die met lichte biezen waren afgezet.

De politie werd aan het eind van de middag van de insluiping op de hoogte gesteld, waardoor een onderzoek in de omgeving naar de verdachte geen zin meer had. De politie verzoekt getuigen/slachtoffers in dergelijke situaties altijd direct 112 te bellen. De politiemeldkamer stuurt dan met spoed één of meerdere eenheden ter plaatse, waardoor de verdachte mogelijk op heterdaad kan worden aangehouden.

Aan getuigen van de insluiping, aan mensen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van het Ds. Bleekerhof en aan mensen die de verdachte menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.