Gemeente Soest

.

Gemeente en Portaal informeren bewoners Smitsveen

22 januari

Plannen uitgelekt naar krant vóór informatieavonden

De gemeente Soest en woningcorporatie Portaal hebben plannen uitgewerkt voor de toekomst van Smitsveen Midden. Gezamenlijk willen zij het woon- en leefklimaat voor de bewoners in de wijk verbeteren. De Gooi & Eemlander heeft de plannen onverhoopt vroegtijdig in bezit gekregen en een artikel gepubliceerd vóórdat gemeente en Portaal de bewoners konden informeren.

Gemeente en Portaal betreuren het dat de bewoners nu beperkte informatie hebben gekregen terwijl in februari uitgebreide informatieavonden worden gehouden.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Soest en de directie van Portaal begrijpen goed dat een beknopt artikel in de krant tot onrust en zorg kan leiden bij bewoners. De informatieavonden die nu worden voorbereid waren juist bedoeld om dat te voorkomen. De pers zou pas worden geïnformeerd op de dag dat bewoners zelf ook de informatie kregen.

Helaas heeft één van de kranten voortijdig de informatie gekregen. De gemeente probeert er nu achter te komen wie die informatie heeft verstrekt omdat zij dit soort situaties en de onnodige onrust die het met zich meebrengt, in de toekomst wil voorkomen.

Informatiemarkt

Op zaterdag 14 februari wordt een algemene informatiemarkt gehouden over de plannen. Iedereen is dan van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur in De Plantage aan de Smitsweg 311 in Soest.

Info over eigen woning

Daarnaast krijgen alle bewoners volgende week een uitnodiging voor een informatieavond die specifiek over hun eigen flat of woonblok gaat. Mensen krijgen dan informatie over wat er met hun woning gaat gebeuren: blijft die bestaan, wordt die gerenoveerd of wordt die gesloopt. En bij renovatie en sloop krijgen bewoners ook informatie over nieuwe huisvesting tijdens en na de werkzaamheden.

Portaal en gemeente garanderen dat mensen niet op straat komen te staan en iedereen een passende oplossing krijgt aangeboden.

Stel uw vragen!

De gemeente en Portaal hopen dat bewoners niet schromen om hun vragen te stellen tijdens de informatiebijeenkomsten. Mochten mensen niet naar hun eigen informatiebijeenkomst of naar de informatiemarkt kunnen gaan, dan staan in de uitnodiging die iedereen in Smitsveen ontvangt, contactpersonen en telefoonnummers die men kan bellen.

Verder worden er na de informatiebijeenkomsten vragenuurtjes ingesteld waar mensen langs kunnen komen om hun vragen te stellen.