Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht, 22-01-2009

Getuigen van stenengooien gezocht

UTRECHT - De politie heeft woensdagavond vijf mannen aangehouden op verdenking van het plegen van openlijk geweld tegen goederen (vernieling).

Om 19.05 uur kreeg de politie een melding op het Brederoplein. Er zouden passanten en/of autos bekogeld worden met stenen. De politie kwam snel ter plaatse, maar trof geen verdachten meer aan. Agenten werden aangesproken door een man die aangaf dat zijn auto vernield was door een groep jongemannen. Later op de avond, omstreeks 22.50 uur, heeft de politie op het Brederoplein vijf jongens/mannen uit Utrecht, één van 17, 19, en 21 jaar oud en twee van 18 jaar oud, aangehouden op verdenking van het plegen van openlijk geweld tegen goederen.

De politie onderzoekt de vernieling en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van het district Utrecht centrum, op tel: 0900-8844. Ook eventuele andere gedupeerden wordt verzocht zich te melden. Anonieme tips kunnen worden doorgegeven op 0800-7000.

Rijden onder invloed

UTRECHT Donderdagochtend is een 25-jarige man uit Hoogeveen aangehouden, omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man ging toch achter het stuur zitten, maar was bij een controle op de Weg der Verenigde Naties de pineut. Omstreeks 01.10 uur werd hij aangehouden, omdat hij veel te hoog blies bij de blaastest. Op het bureau blies de man later 625 ug/l, waardoor hij zijn rijbewijs moest inleveren en een proces-verbaal werd opgemaakt.

UTRECHT Ook op de Lessinglaan is een beschonken bestuurder aan het licht gekomen bij een controle. Omstreeks 21.45 uur blies een 45-jarige Utrechter te hoog, waarvoor hij werd aangehouden. Op het bureau blies de man 600 ug/l bij de ademanalyse, wat hem een proces-verbaal opleverde. Hij moest ook zijn rijbewijs inleveren.

Ongeval zonder bestuurder

UTRECHT De politie is woensdagavond 21 januari bij een eenzijdige aanrijding gekomen, maar trof geen bestuurder meer aan.

Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding dat een man op de kruising Anna Maria van Schurmanstraat Brederoplein onderuit was gegaan op een scooter. De bestuurder zou gewond zijn, dus de politie ging met spoed ter plaatse. Eenmaal ter plaatse, zagen agenten alleen nog een scooter, maar geen bestuurder. De scooter bleek een motorscooter te zijn en was onverzekerd. Het voertuig is in beslag genomen voor onderzoek. Een 20-jarige man uit Utrecht die zich in het publiek had gevoegd, trapte tegen de motorscooter. Hij werd ter plekke aangehouden voor baldadigheid. Een onderzoek naar de bestuurder is ingesteld.

Politiecontroles

DE MEERN De politie heeft woensdag twee bromfietscontroles gehouden, s middags op de Meerndijk en s avonds op de Heldammersingel. In totaal werden 34 bromfietsen gecontroleerd, 26 daarvan waren in orde.

De andere acht bestuurders kregen een boete voor een te hoge snelheid (2), rijden zonder rijbewijs (2), geen kenteken, ondeugdelijke remmen, geen spiegel of geen uitlaat.

Ook werden er nog wat autos gecontroleerd. Zes keer schreven agenten een boete uit voor niet handsfree bellen, een keer voor het rijden door rood licht, eenmaal voor het achteruit rijden op de vluchtstrook (A2) en een keer voor te hard rijden (65 km/u, waar 50 km/u is toegestaan).

Heling fiets mislukt

DE MEERN De politie heeft woensdagavond omstreeks 20.45 uur op de Catharinaplaatjes een 39-jarige man uit De Meern aangehouden, omdat hij een gestolen fiets probeerde te verkopen.

Dinsdagmiddag werd rond 14.00 uur in Wageningen de fiets van een 43-jarige man uit die plaats gestolen. De man deed aangifte van de fiets en speurde op internet of zijn fiets al te koop werd aangeboden. Via deze weg kwam hij terecht bij de man uit De Meern, waar de man uit Wageningen zijn fiets ging ophalen. Daar aangekomen nam hij zijn eigen fiets mee, door middel van zijn reservesleutel en belde de politie. Die hield de man aan voor heling, waar een proces-verbaal voor is opgemaakt.