Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 22-01-2009

Voetganger gewond na aanrijding
COEVORDEN Een 50-jarige voetganger uit Coevorden is woensdag met beenletsel naar het ziekenhuis in Hardenberg gebracht. De man is aangereden door een 29-jarige man vrouw uit Coevorden. De bestuurster reed in de richting van de Pallandlaanop de V. Heiden Reinesteinlaan. Direct na de inrit van de Boetzenalaan is er een voetgangersoversteekplaats. Toen de vrouw deze passeerde vernam ze een klap. Ze is teruggereden omdat ze het vermoeden had dat ze iets had geraakt. Op de oversteek trof ze de 50-jarige man die gewond was aan zijn been. De man moet vermoedelijk nog een aantal dagen in het ziekenhuis verblijven. (BPS 09-005228)

Rijden onder invloed
PEIZE Agenten hebben woensdagavond een 75-jarige man uit Peize aangehouden aan de Kortlandsweg wegens het rijden onder invloed. De man blies 265 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 09-005435)

Winkeldieven aangehouden
ASSEN De politie heeft woensdagmiddag twee jongens van 11 jaar oud uit Assen aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongens bekenden spullen te hebben gestolen in een winkel aan de Bremstraat. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Hun ouders zijn ingelicht. (BPS 09-005377)

MEPPEL Een 15-jarige jongen uit Staphorst woensdagmiddag aangehouden wegens diefstal van snoep uit een winkel aan de Rembrandtlaan. De jongen is ingesloten voor verhoor en bekende de diefstal. Hij gaat het Halt-traject in. (BPS 09-005313)

Bromfietser bekeurd

TYNAARLO Tegen een 17-jarige jongen uit Schipborg is woensdag proces-verbaal opgemaakt. De jongen reed op zijn bromfiets over de Dorpsstraat met een snelheid van 60 km/uur zonder helm. (BPS 08-005266)

Politie controleert in verkeer
MEPPEL Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten woensdagavond op diverse plaatsen gecontroleerd. Er zijn verbalen uitgeschreven wegens het fietsen zonder licht (4x), het rijden in een auto zonder verlichting (1x0 en het negeren van een parkeerverbod (1x). (BPS 09-005419)

VRIES Vier fietsers zijn woensdagmorgen aan de Tynaarlosestraat bekeurd wegens het fietsen zonder licht. (BPS 09-005275)

Politie verricht aanhoudingen na controle in coffeeshop COEVORDEN De politie heeft woensdagmiddag tijdens een controle in een coffeeshop aan de Bentheimerstraat een 33-jarige man en een 47-jarige man uit Emmen aangehouden. In het pand werd ongeveer 23 kg softdrugs aangetroffen, terwijl in de shop maar een voorraad van 500 gram aanwezig mag zijn. De mannen zijn ingesloten voor verhoor. De politie heeft een aantal goederen inbeslaggenomen voor nader onderzoek. De gemeente is in kennis gesteld. (BPS 09-005397)

Politie controleert 25 km auto

EMMER COMPASCUUM Via de wijkagenten zijn meldingen binnengekomen over 25 km autos die te hard zouden rijden in de omgeving van Emmer Compascuum. Het zou gaan om personenautos die technisch omgebouwd worden. Het kentekent wordt dan geschorst en de eigenaar kan met een bromfietsrijbewijs in de auto rijden. Bovendien hoeft de eigenaar geen belasting te betalen en is de auto niet APK-plichtig. De voertuigen zijn niet voorzien van een kenteken, maar hebben een bordje 25 km op het voertuig zitten. Eén van de eisen is wel, dat de versnellingsbak wordt geblokkeerd. Tijdens een surveillance kwamen agenten een dergelijke auto tegen. De agenten besloten om de bestuurder staande te houden en de auto te onderwerpen aan een controle. Na controle bleek dat de versnellingsbak niet geblokkeerd was, waardoor de auto in ieder geval 100 km/uur kon halen. De auto is inbeslaggenomen. Tegen de 29-jarige eigenaar uit Roswinkel is proces-verbaal opgemaakt. De Belastingdienst is in kennis gesteld. (BPS 09-005461)

Voor meer informatie over dit bericht of om in contact te komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe kunt u contact opnemen met telefoon 0592-451280.