LEONI Benelux bundelt krachten in Amersfoort

22/01/2009 10:59

LEONI Benelux

Amersfoort, 22 januari 2009 - LEONI Wire & Cable Solutions Division, de wereldwijde aanbieder van draad, kabel and kabelsystemen, bundelt haar activiteiten voor de Benelux in Amersfoort. Dit nieuwe bedrijf, dat luistert naar de naam LEONI WCS Benelux BV, biedt kabel en systeemoplossingen voor ICT-toepassingen op het gebied van datacommunicatie, telecommunicatie, LAN en FTTH (Fiber to the Home) in de Benelux. FTTH is de breedbandtechnologie waarbij huishoudens direct worden aangesloten op glasvezel.

Met dit nieuwe bedrijf zet de Wire & Cable Solutions Division van LEONI een eerste stap naar de ontwikkeling van één regionaal concept dat de verschillende activiteiten van de WCS-divisie onder één dak verenigt. 'Met het samenvoegen van de verkoop en distributie in de Benelux landen verwachten wij synergievoordelen te realiseren en onze groeistrategie versneld door te zetten', aldus Klaus Probs, President en CEO van LEONI AG. Naast communicatiegerelateerde activiteiten worden in de nabije toekomst ook andere productoplossingen van Cable & Wire Solutions Division in de Benelux aangeboden.

Als één van de grootste kabelproducenten ter wereld biedt LEONI WCS Benelux BV een ongekend compleet en innovatief pakket maatwerkoplossingen aan haar klanten in de Benelux. Het geïntegreerde aanbod van LEONI-producten en systemen voorziet voor de Benelux onder andere in kabeloplossingen voor gebouwen, kantoren, datacenters, GSM/UMTS, richtstraalvoorzieningen en kabel voor CATV-netwerken. Daarnaast biedt de organisatie kabel en systeemoplossingen voor de marine, medische zorg, industrie en het spoorwegvervoer.

Als Managing Director van LEONI WCS Benelux BV is de heer Joeri M. JM. van Bogaert aangesteld. Binnen LEONI NBG Fiber Optics GmbH was hij eerder actief als sales director. In 2007 werd Van Bogaert verkozen tot President van de FTTH Council Europe. Een non profit organisatie met meer dan 100 leden uit de Europese Telecomindustrie, belast met de promotie van FTTH in Europa.

Over de LEONI-groep

Het aan de MDAX genoteerde LEONI is wereldwijd actief als systeemleverancier van draad, kabel en kabelsystemen en telt 53.000 medewerkers in 34 landen. In 2008 realiseerde LEONI een omzet van ongeveer 2,9 miljard Euro. Een belangrijke markt is de auto-industrie waar LEONI technisch hoogwaardige oplossingen ontwikkelt en produceert. Deze variëren van enkel aderdraad tot en met complete kabelsystemen, inclusief geïntrigeerde elektronica. Verder zijn kabeloplossingen voor elektratoestellen, speciaalkabel en geïntegreerde kabelsystemen voor de verschillende industriële markten onderdeel van de productiemogelijkheden.