Politie Groningen

Donderdag 22 januari 2009

Provincie Groningen, 22-01-2009

Groningen: vrouw van tas beroofd

Een 64-jarige inwoonster van Groningen werd woensdagavond op de Bedumerstraat van haar tas beroofd. De tas werd van haar afgenomen door twee ongeveer 15-jarige jongens op een fiets. Het slachtoffer kwam door de beroving te vallen en hield daar een pijnlijke knie aan over. De politie heeft nog tevergeefs een zoektocht door de buurt gehouden.

Groningen: man mept om zich heen

Een 19-jarige inwoner van Groningen werd woensdagnacht op de Grote Markt aangehouden. Agenten zagen dat de man op een onbekende insloeg. Het slachtoffer wilde echter geen aangifte doen. De 19-jarige kreeg een bekeuring voor het vechten op straat en een gebiedsverbod voor de rest van de nacht. Het was al de tweede keer in een half jaar tijd dat de Stadjer een dergelijk verblijfsverbod kreeg.

Groningen: automobiliste zonder rijbewijs

De politie heeft woensdagmorgen een 18-jarige automobiliste uit Groningen bekeurd. De vrouw reed over de Beneluxweg toen agenten opmerkten dat de voorruit van de automobiliste kapot was. Ze werd daarvoor langs de kant van de weg gezet. De jonge vrouw bleek vervolgens niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist aangehouden

De politie heeft woensdagavond een 53-jarige automobilist uit Groningen aangehouden in de Eglantierstraat in zijn woonplaats. De man kwam zonder autoverlichting de straat uit rijden. Agenten kwamen net aanrijden vanwege een melding in de omgeving. Bij controle bleek dat de Stadjer onder invloed van alcohol was. Hij had bijna 1,7 promille alcohol in zijn bloed. De Groninger wordt er ook van verdacht betrokken te zijn bij een vernieling in de Eglantierstraat. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vrouw beledigt politiemensen

Een 40-jarige vrouw uit Groningen is woensdagavond op de Rademarkt aangehouden voor belediging van politieagenten. De Groningse was eerder die avond al vervelend geweest toen agenten bij een melding in de Groningse wijk Selwerd waren. Toen de Groningse op het politiebureau aan de Rademarkt kwam om verhaal te halen, schold ze enkele dienders uit. De vrouw bleef ook na meerdere waarschuwingen doorgaan. Daarop werd ze aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: gedroogde hennep aangetroffen

In een woning aan de Noorderkroon in Groningen is woensdagmorgen zon vijf kg. softdrugs in beslag genomen. Het gaat om gedroogde henneptoppen. Daarnaast werden in een kwekerij afvalrestanten gevonden van hennep. De toppen, het afval en andere materialen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. In het pand troffen agenten ook nog een slagwapen aan. De politie doet verder onderzoek. Op andere plaatsen in de stad werden kleine kwekerijen ontmanteld.

Groningen: onderzoek naar brandstichting hotel

De brand dinsdagnacht in een hotel aan de Oude Boteringestraat in Groningen is aangestoken. Dat is de conclusie van politieonderzoek dat woensdagmiddag is gedaan. In de nacht van dinsdag op woensdag ontdekte een hotelgast rond 2.15 uur vuur in het pand. De brand is mogelijk gesticht nadat er in het hotel was ingebroken. De politie doet verder onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Personen die dinsdagnacht in de omgeving van de Oude Boteringestraat of het Lopendediep iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: bejaarde man valt in water

Een 83-jarige man uit Groningen is woensdagavond in Hoogezand uit het water gehaald door een 65-jarige inwoner van die plaats. De bejaarde Stadjer wilde zijn boot aanleggen aan de kade van de Foxham. Hij raakte vermoedelijk uit evenwicht en kwam in het water terecht. De 65-jarige Hoogezandster zag dit gebeuren en kon de gedupeerde na ongeveer een kwartier uit het water krijgen. Het slachtoffer is voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Noord-Groningen: controle vrachtverkeer

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen in Noord-Groningen vrachtverkeer gecontroleerd. Overtredingen die werden geconstateerd waren overbelading en combinaties die te lang waren. In Winsum werd een 25-jarige vrachtwagenbestuurder uit de gemeente Noordenveld langs de kant van de weg gezet. Zijn combinatie was bijna 12 procent te zwaar. Bovendien bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs om een vrachtwagencombinatie te mogen besturen. De registratiebladen die nodig zijn vanwege de arbeidstijden kon hij ook niet tonen. Dit alles gebeurde met medeweten van de werkgever van de bestuurder. Tegen zowel de Drent als zijn werkgever wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noordbroek: pinpasdieven aangehouden

De politie heeft woensdagmiddag twee Roemenen aangehouden op de N33 bij Noordbroek. Een medewerker van een supermarkt in de Groningse wijk Vinkhuizen belde de politie en zei dat hij een man en een vrouw in de winkel had die werden verdacht van pinpasdiefstal. Het tweetal ging er vandoor in een auto. Omdat de politie over een goede omschrijving van de auto beschikte, lukte het agenten het voertuig te traceren. Bij Noordbroek werd de wagen langs de kant gezet voor controle. De 27-jarige vrouw en de 32-jarige man waren in het bezit van een gestolen betaalpas. De eigenaar van de pinpas had nog niet door dat ze haar pas kwijt was. Zij doet aangifte. Het duo is ingesloten. De politie doet verder onderzoek.