Politie Haaglanden

Persberichten 22 januari

Haaglanden, 22-01-2009

Hennepkwekerijen opgerold
Den Haag In het kader van een hennepactie bezocht de politie dinsdagavond diverse woningen in de omgeving van het Zuiderpark. In een woning aan de Zijpendalstraat werd een kwekerij aangetroffen met 335 hennepplanten. Aan de Soestdijksekade troffen agenten 1,5 kilo henneptoppen aan en in een pand aan de Dedemsvaartweg werden 54 planten gevonden. De politie bezocht drie woningen aan de Nunspeetlaan. Twee daarvan waren ingericht als kwekerij, maar agenten vonden alleen hennepresten. In een balkonkast stonden zestien planten. Alle kwekerijen zijn ontmanteld en alle apparatuur werd in beslag genomen en vernietigd. De actie was in samenwerking met onder meer het Openbaar Ministerie, Eneco, gemeente en woningcorporaties. In een aantal panden was sprake van illegaal stroomgebruik. De politie stelt een onderzoek in naar de huurders van de panden. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Brandweer bevrijdt slachtoffer
Den Haag Een 21-jarige Haagse bestuurder kwam woensdag 21 januari rond 09.30 uur in aanrijding met een 45-jarige automobiliste uit Schiedam. Beide betrokkenen reden over de Koningskade toen de 21-jarige met zijn auto tegen de achterzijde van het voertuig van de 45-jarige botste. De vrouw bleef met pijn in haar nek in het voertuig zitten. De brandweer verwijderde het dak van haar voertuig en de GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. Daar bleek dat zij geen ernstig letsel heeft overgehouden van het ongeval.

Politie zoekt getuigen: straatroof tas
Den Haag Drie nog onbekenden mannen beroofden woensdag 21 januari rond 15.30 uur een 16-jarige jongen uit Leidschendam/Voorburg van zijn tas. Het slachtoffer fietste over het Prins Willem-Alexanderhof toen hij ter hoogte van de bibliotheek een ruk aan zijn bagagedrager voelde. Toen hij omkeek zag hij drie mannen om hem heen staan. Het slachtoffer werd van zijn fiets getrapt en liep hierdoor letsel aan zijn been op. De verdachten gingen er vandoor met zijn tas. Het slachtoffer vond zijn tas in de omgeving terug, maar de inhoud was niet meer compleet. Het slachtoffer wist één van de daders te beschrijven: ongeveer 17 jaar oud, zwart haar, licht getint, droeg een blauwe spijkerbroek met een zwarte jas en hij sprak Engels en Nederlands door elkaar. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Bel dan met de recherche van politiebureau Overbosch via: 0900 8844. Liever anoniem? Dat kan via: 0800 7000.

Politie controleert fietsverlichting in het Voorburg Leidschendam-Voorburg De politie controleerde woensdag 21 januari tussen 07.00 en 08.00 uur op het Vlietweg de verlichting van fietsers. Van de gecontroleerde fietsers reden er dertien zonder licht. Zij kregen een bekeuring van 20 euro. Vanaf 1 november 2008 zijn ook losse fietslampjes toegestaan. Het gebruik van losse lampjes is wel aan enkele voorwaarden gebonden:
De losse lampjes mogen bevestigd zijn op de fiets óf op het bovenlichaam van de fietser, maar niet op de armen, benen of het hoofd

Op de borst moet wit of geel licht gedragen worden en rood licht op de rug
De losse lampjes mogen worden bevestigd op de kleding, op een tas of iets vergelijkbaars. Zit er iemand achterop, dan mag die het achterlicht op zijn rug dragen
Andere weggebruikers moeten de verlichting voortdurend en zonder onderbreking kunnen zien. De lampjes mogen dus niet knipperen of deels bedekt zijn
Er worden geen eisen gesteld aan de lichtsterkte van de lampen zolang deze de andere weggebruikers niet verblinden. Meer informatie staat op de internetsitewww.losselampjesmogenook.nl.

Ramkraak in Wassenaar
Wassenaar Onbekenden reden woensdagochtend 22 januari om 03.15 uur met een gestolen auto de winkelpui van een drogisterij aan de Molenstraat aan diggelen. De auto belandde midden in de winkel waarbij het rolluik en de inventaris forse schade opliepen. Op het moment dat de politie ter plaatse verscheen, waren de daders vertrokken. De achtergebleven auto, een groene Ford Escort, bleek eerder deze maand in Amsterdam te zijn gestolen. Ondanks een klopjacht naar de daders wisten zij aan de politie te ontkomen. De recherche stelt een onderzoek in en nam de aangetroffen auto in beslag. Waarschijnlijk hebben de daders een grote hoeveelheid drogisterij-artikelen meegenomen. Bent u getuige geweest van deze ramkraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie controleert fietsverlichting in het Westland Monster/Westland De politie controleerde woensdag 21 januari tussen
07.00 en 08.00 uur op de Zwartedijk de verlichting van fietsers. Van de 75 gecontroleerde fietsers reden er acht zonder licht. Zij kregen een bekeuring van 20 euro. Een jongen gaf bij de controle een valse naam op en kreeg naast de bekeuring voor het rijden zonder licht ook een bon voor het opgeven van een valse naam. Vanaf 1 november 2008 zijn ook losse fietslampjes toegestaan. Het gebruik van losse lampjes is wel aan enkele voorwaarden gebonden:
De losse lampjes mogen bevestigd zijn op de fiets óf op het bovenlichaam van de fietser, maar niet op de armen, benen of het hoofd

Op de borst moet wit of geel licht gedragen worden en rood licht op de rug
De losse lampjes mogen worden bevestigd op de kleding, op een tas of iets vergelijkbaars. Zit er iemand achterop, dan mag die het achterlicht op zijn rug dragen
Andere weggebruikers moeten de verlichting voortdurend en zonder onderbreking kunnen zien. De lampjes mogen dus niet knipperen of deels bedekt zijn
Er worden geen eisen gesteld aan de lichtsterkte van de lampen zolang deze de andere weggebruikers niet verblinden. Meer informatie staat op de internetsitewww.losselampjesmogenook.nl.

Fietser gevallen
Delft - Een 25-jarige vrouw uit Wateringen die op de Weteringlaan fietste, raakte 21 januari om 18.15 uur gewond toen een 40-jarige vrouw uit Den Haag het portier van haar auto plotseling opende. De automobiliste, die geparkeerd stond, zag de fietsende vrouw over het hoofd. Het slachtoffer viel, de GGD vervoerde haar met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis.

Bijna 40% te hard
Zoetermeer Bij een snelheidscontrole 21 januari tussen 18.00 uur en 23.00 uur op de Afrikaweg controleerde de politie 1927 automobilisten. Ongeveer 40% van de automobilisten reed te hard:755 bestuurdersreden te hard en kunnen binnenkort een bekeuring verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 103 km/u waar 50 km/u was toegestaan.

Politie zoekt getuigen brandstichting
Naaldwijk Een bewoner trof 21 januari in de hal van een appartementencomplex aan de Donnerlaan de resten aan van een brand die de intercom en de videophone had beschadigd.
In de hal stichtten tot nu toe onbekende dader(s) vermoedelijk in de nachtelijke uren brand. De politie zoekt getuigen van deze brandstichting. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Bewoner verjaagt inbrekers, politie zoekt getuigen De Lier - Een 67-jarige bewoner van de Kerklaan hoorde 21 januari omstreeks 20.20 uur een harde klap in de tuin en liep direct naar buiten. In de tuin trof de bewoner op zijn schuur een man aan en zag hij twee andere mannen van de schuur afspringen. De drie mannen maakten zich razendsnel uit de voeten. Later bleek dat de inbrekers in de woning geweest waren en daar een kluis hadden meegenomen. De kluis werd later aangetroffen in een aangrenzende tuin. De drie hadden donkere kleding aan en waren ongeveer 20 jaar oud. De politie zoekt getuigen, heeft u iets gezien of gehoord neem dan contact op met de recherche in het Westland via 0900-8844, liever anoniem dan via 0800-7000.

Hennepactie in Zoetermeer
Zoetermeer De politie in Zoetermeer hield woensdag 21 januari een hennepactie. Samen met de o.a. gemeente, Eneco en een ruimingsbedrijf bezochten de medewerkers vijf locaties. Daarbij trof men in woningen aan de Snoeksloot en de Smetanarode ruim 400 hennepplanten aan. Alle planten en toebehoren namen de agenten in beslag. In drie andere panden in de Fivelingo en het Scheveningsebos troffen de agenten niets meer aan. Voorafgaande aan de onderzoeken had de politie informatie binnen gekregen dat in deze woningen sprake was van hennepteelt. De politie stelt een onderzoek in naar de huurders en of gebruikers van de panden. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.