Persbericht: Boek over omgaan met de dood

22/01/2009 11:34

White Elephant Publishing

Arnhem, 22 januari 2009 - In 'Gelukkig in mijn leed' beschrijft Laurens van Aggelen de tragische en onverwachte dood van zijn moeder. In dit aangrijpende boek tekent hij op welke emoties zich aandienden tijdens de vreselijk zware laatste uren, het sterven, de dagen voor de crematie en de dagen daarna. Wie zelf iemand verloren heeft, of een ander daarin wil bijstaan, zal zich ongetwijfeld in dit boek herkennen en er troost in vinden.

"De dood van iemand die je zo ontzettend dierbaar is, veroorzaakt een verdriet waar anderen nauwelijks weet van kunnen hebben. Niemand weet hoe mooi en sterk de band was die je met de overledene had. Maar ook zelf weet je niet goed wat je overkomt. Je bent een deel van jezelf kwijtgeraakt. Iets in jezelf is gestorven. En al zegt iedereen dat de tijd alle wonden heelt, de littekens blijven. Tegelijkertijd leeft degene die overleden is voor altijd met je mee. Zoveel je wilt, zal die ander je blijven vergezellen. Iemand die overlijdt gaat niet bij je weg", aldus Laurens van Aggelen in dit boek.

Met 'Gelukkig in mijn leed', laat Van Aggelen zien hoe je als nabestaande toch weer uit het dal klimt, maar ook hoe anderen in de directe omgeving reageren, en vaak niet weten hoe ze er mee om moeten gaan. Maar ook wat de impact is van een medische misser en hoeveel troost het geloof kan bieden wanneer iemand sterft.

"Je ouders verliezen, doet misschien wel net zo veel pijn als geboren worden. Ook dan raak je kwijt wat zo vertrouwd was. Van de geborgenheid van de moederschoot, kom je in een wereld terecht waar je jezelf uiteindelijk maar moet zien te redden. Een identieke pijn maak je bij het sterven van je ouders opnieuw mee. Het verschil is alleen dat je je er nu volledig van bewust bent. De pijn raakt je tot in het diepst van je ziel."

"Gelukkig in mijn leed' is te bestellen via de website www.gelukkiginmijnleed.nl en is vanaf volgende week ook in de boekhandel verkrijgbaar.

Laurens van Aggelen (Arnhem 1964) is schrijver en journalist. 'Gelukkig in mijn leed' is zijn derde boek.

Titel:Gelukkig in mijn leed

Auteur:Laurens van Aggelen

Uitgeverij:White Elephant Publishing

ISBN:978-90-79763-02 3

Uitvoering:garengenaaid gebonden, hardcover

Pagina's:96





http://www.gelukkiginmijnleed.nl